Перед приготуванням обов’язково потрібно покласти очищену картоплю в холодну воду. Так з неї вийде зайвий крохмаль. Потім її потрібно витерти і нарізати соломкою.
На початку готування картопля повинна бути абсолютно сухою. Також в процесі приготування її не потрібно солити і варто злити все масло за допомогою друшляка після.
Картопля фрі у фритюрі
У якості фритюру для картоплі фрі застосовується рослинне масло. Воно обов’язково повинно бути дезодорованим і рафінованим.
Масла для фритюру береться в чотири рази більше, ніж картоплі. Температура для смаження повинна бути не менше 180 градусів.
Після того, як фритюр нагріється, в нього опускається фритюрниця зі скибочками картоплі та готується до утворення рум’яної скоринки.
Домашня картопля фрі
Такий спосіб приготування підійде тим, у кого вдома немає фритюрниці. Сковороду з товстим дном і високими бортиками потрібно наповнити олією і нагріти.
Далі, за допомогою шумівки, слід опустити картоплю в розігріту олію. Готувати до рум’янцю та перекласти в друшляк для того, щоб злилося зайве масло.
Тепер картоплю потрібно посолити по-смаку та подавати до столу.
Читайте: 4 причини полюбити гостру їжу
Також пропонуємо список продуктів, які ні в якому разі не можна їсти на голодний шлунок.
За матеріалами: Kitchenmag