Пекарі розповідають, що коли батон трохи полежав, у нього може вийматися серединка, тобто почався процес бродіння. Це звичайно шкідливо для організму. Якщо ж він такий залишиться на полицях, його повернуть, і можуть покласти знову в тісто. У деяких підприємців, це називається переробка.
Хліб, випечений за класичним рецептом, складається лише з: борошна, води, солі та дріжджів.
А от в несвіжий хліб додається цілий комплекс поліпшувачів. Саме так роблять несумлінні виробники. На професійному сленгові це називається “мочка”. Після таких маніпуляцій, вироби стають схожими на якісні, а термін придатності такого хліба збільшується до 2-х місяців. Хоча, за стандартом, має бути тільки дві доби.
У чому секрет? Це маргарин, аскорбінова кислота, соєве борошно та так званий протеонат кальція.
Фахівці кажуть, що при накопичуванні його в організмі можливі головні болі.
Як же таке не купити? Експерти кажуть, частіш за все, кількістю добавок грішать виробники хліба для тостів та гамбургерів. А от, що ж кладуть у так званий соціальний хліб, який ми купуємо чи не щодня?
Небезпечні гриби, що виділяють токсини, експерти знайшли в соціальному хлібі. Як тільки з’явилися жовті та чорні плями, треба одразу утилізувати.
Читайте: Як схуднути на білому хлібі і спагетті
Це пов’язано з поганою якістю зерна, яке йде на виготовлення хліба.
Ще одна небезпека – пластиковий пакет. Виявляється, пакети також бувають різні. І на це також потрібно звертати увагу.
Порада від експерта – купуйте хліб, вироблений на підприємствах з великими потужностями та перевірених приватних пекарнях.
Тож як відрізнити якісний хліб від неякісного?
Якісний товар більш пухкий. Також він більший. Ще варто читати інформацію на упаковці, якщо вона є. Чи присутні поліпшувачі? Який термін придатності? Бути уважними навіть при виборі хлібу – не завадить.
Раніше Факти ICTV писали, що німецький вчений Себастіан Марку заявив, новий рецепт хліба дозволить астронавтам випікати його на МКС. Випробування пройдуть у 2018 році.