Аби зробити десерт стійким до високої температури, Томіхіса Ота додав до рецепту поліфенол, який міститься в полуниці, передає Quartz.
Саме завдяки цьому інгредієнту морозиво зберігає форму та не тане у 28-градусну спеку.
– Рідкий поліфенол має властивості, що ускладнюють відділення води та масел, які містяться у фруктовому морозиві. Це дозволяє зберігати первинну форму морозива та уникнути його танення, – пояснив кондитер.
Читайте: В Італії морозиво назвали на честь Трампа
Дослідники вже перевірили стійкість морозива до високих температур і з’ясували, що десерт може витримати спеку та навіть потік гарячого повітря. До слова, такий зручний літній десерт уже продають у кількох магазинах Японії.
Ми також писали про те, як відрізнити натуральне морозиво від “хімічного”.
Фото: Twitter