Зазвичай влітку хочеться готувати максимально прості й легкі страви. Як щодо запіканки з кабачків?! Шеф Євген Клопотенко вважає, що це ідеальний варіант для обіду або вечері.
До того ж, як зазначають дієтологи, кабачки – це корисний продукт харчування.
Завдяки високому вмісту вітамінів, мінералів, антиоксидантів і харчових волокон, кабачки сприяють зміцненню імунної системи, підтримці здоров’я серця, поліпшенню травлення та запобіганню багатьом захворюванням.
Зараз дивляться
Як приготувати смачну кабачкову запіканку – читайте в матеріалі.
Запіканка з кабачків: рецепт
Смак страви тільки покращиться, якщо додати печериці чи гливи.
Інгредієнти
- 2 середніх кабачки
- 200 мл томатного соку
- 100 г твердого сиру
- 20 г вершкового масла
- сіль і перець до смаку
Приготування:
- Візьміть 2 середніх кабачка та розріжте вздовж на пластинки товщиною приблизно 2-3 мм.
- Твердий сир натріть на великій тертці.
- Ємність, у якій будете запікати кабачки із томатним соком, змастіть вершковим маслом.
- Викладіть на дно ємності шар із кабачків. Кожен шар кабачків трохи присоліть.
- Посипте натертим сиром, потім знову шар кабачків. Чергуйте шари.
- Зверху залийте майбутню запіканку томатним соком і посипте сиром. Поставте запікатися в духовку на 25 хвилин за температури 180 градусів.
Джерело: Евгений Клопотенко