Заварні млинці смакують з будь-якою начинкою. Додавання крутого окропу замість традиційної рідини надає тісту ніжної текстури, а самим виробам – вигляду ажурного мережива.
Рецепт заварних млинців на Масляну – у матеріалі Факти ICTV.
Заварні млинці – рецепт
Рецепт заварних млинців простий, але потрібно дотримуватися технологічних нюансів. Передусім це залежить від кількості яєць та консистенції тіста, інакше заварні млинці під час випікання можуть рватися. Тож не забувайте про це під час приготування.
Зараз дивляться
Інгредієнти для заварних млинців:
- 0,5 л окропу
- 250 г борошна
- 40 г цукру
- 3 ст. л. рослинної олії
- 2 яйця
- одна дрібка солі
Приготування
- Підготуйте окріп. У мисці ретельно збийте яйця, цукор, сіль і соняшникову олію.
- В окремому посуді просійте борошно, додайте яєчну суміш та поступово вливайте окріп. Добре розмішуйте масу для заварних млинців, щоб уникнути утворення грудочок. Залиште тісто на 15-20 хв, щоб розпочалась реакція, тоді заварні млинці з дірочками вийдуть еластичними.
- Перед тим як почати смажити млинці, прогрійте і змастіть пательню. До речі, якщо користуватися силіконовим пензликом, олії піде менше.
- Наливайте тісто на розігріту пательню порціями і випікайте млинці на повільному вогні до золотистого кольору. Після того як один бік заварних млинців підсмажиться, переверніть його на інший.
- Що робити, якщо млинці рвуться? Перший варіант – додати борошно, щоб рідка консистенція тіста набула щільності. Другий – вбити в тісто для заварних млинців ще одне яйце. Але не більше, оскільки це може зробити його занадто жорстким.
Так можна досягти бажаного результату та отримати ажурні заварні млинці. Подавайте їх зі сметаною, медом, фруктами або улюбленою начинкою – сирною, грибною, рибною чи м’ясною. Смачного!