Зелені помідори часточками на зиму – популярний рецепт заготівлі на зиму серед українських господинь. Такі помідори чудово підійдуть до будь-якого гарніру, а також добре будуть смакувати з м’ясними та рибними стравами.
Мариновані зелені помідори часточками на зиму: рецепт
У вас вийде 4 півлітрові баночки.
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- зелені чи бурі помідори – 1,2 кг
- лавровий лист – 2 шт.
- горошини чорного перцю – 10 шт.
- духмяний перець горошком – 10 шт.
- мелений червоний перець – 1/2 ч. л.
- цибулина – 1 шт.
- оцет 9% – 130-150 мл
Для заливки:
- вода – 1 л
- сіль – 100 г
- цукор – 200 г
Обирайте тверді помідори однакового розміру – це забезпечить рівномірне маринування.
Приготування:
- Помідори помийте та викладіть на друшляк на 5 хвилин. Потім наріжте їх часточками.
- Цибулину почистьте та наріжте маленькими кубиками.
- Для маринаду розчиніть у воді сіль та цукор, доведіть суміш до кипіння і дайте їй охолонути. Потім влийте оцет.
- Полийте маринадом помідори. Додайте усі спеції та перемішайте.
- Залиште заготівлю на ніч у холодильнику.
- Зранку злийте маринад у каструлю і закип’ятіть його.
- Тим часом щільно укладіть помідори з приправами в стерилізовані банки.
- Влийте у банки із зеленими помідорами киплячий маринад. Накрийте банки кришками та стерилізуйте протягом 20 хвилин.
- Потім банки закатайте, переверніть їх догори дном і залиште охолоджуватися.
Обов’язково стерилізуйте банки – це важлива умова тривалого зберігання консервацій.
Зелені помідори часточками на зиму – те, що треба в зимовий період. Смачної та теплої зими!