Зелені помідори фаршировані на зиму: рецепт з перцем та зеленню

Зелені помідори фаршировані на зиму рецепт з перцем та зеленню

Фаршировані зелені помідори на зиму – закуска не складна у приготуванні та дуже апетитна! Взимку вона буде чудово поєднуватися з картоплею та оселедцем.

Як приготувати зелені помідори фаршировані гострим перцем і петрушкою та варіанти начинок – читайте в матеріалі.

Ми впевнені, зелені помідори можна приготувати на зиму так, щоб вони стали смачною та ароматною закускою! Найкраще підходять щільні, середнього розміру плоди без пошкоджень.

Зараз дивляться

Зелені помідори фаршировані гострим перцем і петрушкою: рецепт

Для начинки обирайте інгредієнти до вашого смаку: можна додати моркву, цибулю, солодкий перець.

Інгредієнти:

  • зелені помідори – 5 кг
  • сіль – 3/4 склянки
  • вода – 5 л
  • цукор – 1,5 склянки
  • оцет 9% – 1 склянка
  • петрушка – до смаку
  • часник (дрібно нарізаний) – 1 склянка
  • перець гострий – до смаку
  • горошини чорного перцю – 10-12 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.

Як приготувати фаршировані зелені помідори на зиму покроково:

  1. Помідори гарно промити холодною водою і зробити на кожному хрестоподібні розрізи до середини плоду.
  2. Для начинки до подрібненого часнику додати нарізану зелень та дрібно нарізаний перець. Перемішати.
  3. За допомогою чайної ложки заповніть начинкою кожен помідор.
  4. Викладіть фаршировані помідори у підготовлені стерилізовані трилітрові банки.
  5. У велику каструлю влийте воду, додайте сіль та цукор, розмішайте та доведіть до кипіння. Під час кипіння додайте лавровий лист і горошини чорного перцю. Прокип’ятіть маринад 3 хвилини, зніміть з плити і влийте оцет.
  6. Залийте маринадом помідори в банках. Поставте банки на стерилізацію – близько 20 хвилин.
  7. Потім банки закатайте, обгорніть теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка