Науковці з’ясували, що підсолоджувач ксилітол може спричинити згущення крові та підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Вплив ксилітолу на розвиток серцевих хвороб
Учені зібрали 1 157 зразків крові для визначення рівня ксилітолу. Після цього, впродовж трьох років, фахівці спостерігали за здоров’ям учасників.
Виявилося, що учасники з найвищим рівнем ксилітолу в крові мали на 57% вищий ризик розвитку серйозних серцево-судинних порушень.
Зараз дивляться
Як ксилітол згущує кров
Додатково науковці дослідили вплив підсолоджувача на тромбоцити. У дослідженні брали участь здорові люди та лабораторні миші.
Вчені помітили, що збільшення концентрації ксилітолу підвищує агрегацію тромбоцитів (згущення крові). Саме це є ключовим чинником розвитку серцево-судинних хвороб.
Читайте також:

Джерело: European Heart Journal