Чи корисніший за цукор: вчені виявили, що ксилітол підвищує ризик хвороб серця на 57%

підсолоджувач
Джерело: Unsplash

Науковці з’ясували, що підсолоджувач ксилітол може спричинити згущення крові та підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Вплив ксилітолу на розвиток серцевих хвороб

Учені зібрали 1 157 зразків крові для визначення рівня ксилітолу. Після цього, впродовж трьох років, фахівці спостерігали за здоров’ям учасників.

Виявилося, що учасники з найвищим рівнем ксилітолу в крові мали на 57% вищий ризик розвитку серйозних серцево-судинних порушень.

Зараз дивляться

Як ксилітол згущує кров

Додатково науковці дослідили вплив підсолоджувача на тромбоцити. У дослідженні брали участь здорові люди та лабораторні миші.

Вчені помітили, що збільшення концентрації ксилітолу підвищує агрегацію тромбоцитів (згущення крові). Саме це є ключовим чинником розвитку серцево-судинних хвороб.

Джерело: European Heart Journal

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка