Лимонну кислоту додають як консервант до продуктів та напоїв. Зазвичай це не викликає серйозних проблем. Однак у деяких випадках організм може відреагувати неадекватно.
Чи можна їсти лимонну кислоту і як вона впливає на організм – у матеріалі Факти ICTV.
Лимонна кислота: шкода і користь
Окрім кулінарії лимонну кислоту використовують в косметології та медицині через її корисні властивості:
- зменшує ризик утворення каменів у нирках;
- допомагає подолати біль та дискомфорт у горлі;
- відновлює pH шкіри та зменшує пігментацію.
Попри те, що лимонна кислота вважається нетоксичною, вона може зашкодити зубам та слизовій шлунка, викликати алергію, подразнення шкіри і очей.
Побічний ефект ліків, які містять лимонну кислоту може призвести до оніміння кінцівок, поколювання, набряків, судом і навіть зміни серцевого ритму.
Тож, відповідаючи на запитання, чи можна їсти лимонну кислоту, фахівець рекомендує проконсультуватися з лікарем.
Адже всупереч певним перевагам лимонної кислоти, як-от антиоксидантні властивості, надто велика кількість речовини або використання не за призначенням може негативно впливати на організм.
Джерело: Josh Axe