Чи можна їсти лимонну кислоту – експерт розповів про наслідки

Лимонна кислота
Джерело: Unsplash

Лимонну кислоту додають як консервант до продуктів та напоїв. Зазвичай це не викликає  серйозних проблем. Однак у деяких випадках організм може відреагувати неадекватно.

Чи можна їсти лимонну кислоту і як вона впливає на організм – у матеріалі Факти ICTV.

Лимонна кислота: шкода і користь

Окрім кулінарії лимонну кислоту використовують в косметології та медицині через її корисні властивості:

Зараз дивляться
  • зменшує ризик утворення каменів у нирках;
  • допомагає подолати біль та дискомфорт у горлі;
  • відновлює pH шкіри та зменшує пігментацію.

Попри те, що лимонна кислота вважається нетоксичною, вона може зашкодити зубам та слизовій шлунка, викликати алергію, подразнення шкіри і очей.

Побічний ефект ліків, які містять лимонну кислоту може призвести до оніміння кінцівок, поколювання, набряків, судом і навіть зміни серцевого ритму.

Тож, відповідаючи на запитання, чи можна їсти лимонну кислоту, фахівець рекомендує проконсультуватися з лікарем.

Адже всупереч певним перевагам лимонної кислоти, як-от антиоксидантні властивості, надто велика кількість речовини або використання не за призначенням може негативно впливати на організм.

Джерело: Josh Axe

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка