Персики – це не тільки смачні, а й надзвичайно корисні фрукти, які можуть суттєво покращити стан здоров’я.
Вони містять безліч вітамінів, мінералів та інших поживних речовин. У чому користь персиків – у матеріалі Факти ICTV.
Чим корисні персики: лікувальні властивості
Персики містять потужні антиоксиданти, такі як вітамін C, каротиноїди та поліфеноли.
Ці речовини допомагають боротися зі шкідливими вільними радикалами, що може зменшити ризик розвитку раку та серцево-судинних захворювань.
Підтримують здоров’я шкіри. Висока кількість вітаміну C у персиках сприяє виробленню колагену – білка, що відповідає за еластичність і міцність шкіри.
Тож регулярно вживаючи плоди, можна зберегти шкіру молодою та здоровою, зменшити зморшки і покращити загальний стан шкіри.
Поліпшують зір. Бета-каротин, що входить до складу фруктів, перетворюється на вітамін A, важливий для підтримки здорового зору, особливо нічного.
Вони також знижують ризик вікової дегенерації жовтої плями – основної причини втрати зору у літніх людей.
Посилюють травлення. Високий вміст клітковини у персиках сприяє здоровому травленню, допомагає врегулювати роботу кишківника та позбутися легких закрепів.
Зміцнюють імунну систему. Завдяки вітаміну C персики також можуть зміцнити імунну систему, адже він підвищує опір організму до інфекцій, стимулює вироблення білих кров’яних тілець і підтримує загальний імунний захист.
Регулюють рівень цукру в крові. Низький глікемічний індекс плодів корисний для людей з діабетом. Вони допомагають уникнути різких підйомів і спадів рівня цукру протягом дня.
Захищають серце. Калій є важливим мінералом для підтримки серця, який бере участь у регуляції артеріального тиску, зменшує ризик розвитку гіпертензії та кількість поганого холестерину.
Крім того, цінність персиків в низькій калорійності, що особливо важливо для тих, хто стежить за своєю вагою.
Так, персик – це не лише соковите, але й дуже корисне задоволення.
Джерело: Healthline