Науковці виявили, що шкірка граната має протимікробні властивості. Фрукт можна використовувати для створення ліків.
Протимікробні властивості граната: дослідження
Дослідники проаналізували сім сортів фрукта, вирощених на Сардині, в Італії. Вони зясували, що шкірка граната може ефективно боротися з грампозитивними бактеріями.
Учені використовували багатовимірний статистичний метод OPLS-DA.
Науковці з’ясували, які сорти особливо ефективні: Mollar de Elche, Primosole і Sassari.
При низьких концентрація біоплівок, ці фрукти знижують їх активність більше ніж на 70%.
Чим корисний гранат
Також була виявлена позитивна кореляція між антимікробною активністю та вмістом пунікалагіну, флавоноїдів та хлорогенової кислоти в екстрактах.
Завдяки низькій чутливості граната до пробіотичних штамів, його можна використовувати в харчовій промисловості без впливу на корисну мікрофлору.

Джерело: ScienceDirect