Дієтолог розповів, які спеції потрібно додати в раціон, щоб позбутися потягу до солодкого.
Чому хочеться солодкого
Причини бажання вживати цукор можуть бути різними: стрес, почуття самотності, дисбаланс гормонів, нестача магнію, нестабільний рівень глюкози в крові та ін.
Високий рівень цукру може призвести до хвороб серця, ожиріння, діабету та погіршення настрою.
Як перестати їсти цукор
Спеції можуть бути ефективним інструментом для зменшення тяги до цукру.
Клінічний дієтолог Ушакіран Сісодіа рекомендує п’ять спецій для приборкання тяги до солодкої їжі:
- Кориця: стабілізує рівень цукру в крові, імітує активність інсуліну.
- Насіння пажитника: збагачене амінокислотою, яка стимулює вивільнення інсуліну.
- Імбир: регулює рівень цукру в крові та зменшує тягу, за рахунок свого смаку.
- Гвоздика: покращує функцію інсуліну та знижує концентрацію глюкози в крові.
- Кардамон: приборкує тягу до цукру, додає аромат та смак до страв.
Спеції слід вживати разом із цільнозерновими продуктами, нежирними білками, здоровими жирами, фруктами та овочами для забезпечення збалансованого харчування.
Якщо виникають алергічні реакції, треба негайно звернутися до лікаря.
Джерело: Health shots