Старший науковий співробітник компанії Absolute Collagen Дейв Рейлі пояснив, як продукти, багаті білком, відомим як колаген, можуть допомогти зберегти шкіру сильною та пружною.
Властивості колагену
За словами Рейлі, колаген є основним компонентом наших зв’язок і сполучної тканини та має ранозагоювальні й зміцнювальні для шкіри властивості.
– Таким чином, колаген може зменшити появу зморшок, поліпшити загальну текстуру шкіри та сприяти відновленню м’язів, – зазначив експерт.

Науковець поділився п’ятьма найкращими продуктами, наповненими колагеном.
Курка
Рейлі повідомив, що амінокислоти та мінерали, які ми отримуємо з курячого м’яса, ідеально підходять для ефективної роботи колагену в нашому організмі.
Яєчні білки
Яєчні білки особливо багаті амінокислотою проліном, яка є важливим компонентом колагену і допоможе нашій шкірі сяяти.
Ягоди
Ягоди – смачний і універсальний фрукт, а вітамін С, що міститься в них, прекрасно стимулює вироблення колагену в організмі, каже Рейлі.
– Полуниця і деякі сорти ожини почнуть з’являтися пізньою весною, і їх можна просто додати в ранкові мюслі або вживати як вечірній перекус, щоб підвищити рівень колагену, – рекомендував експерт.
Часник
Часник також є важливим елементом у виробництві колагену. Як пояснив Рейлі, насичений сполуками сірки, часник необхідний для формування колагенових волокон і підтримки цілісності тканин.
– Додаючи часник до страв – подрібнений у соусах, смажений з овочами або доданий до заправок, – ви не тільки покращуєте смак, а й підтримуєте сяючу шкіру, – каже вчений.
Бобові
Для веганів і вегетаріанців бобові, такі як квасоля, сочевиця і нут, є найкращим вибором для підтримки колагену.
– Бобові, багаті білком і незамінними амінокислотами, прекрасно сприяють виробленню колагену, – зазначив Рейлі.
За його словами, бобові – це справді вигідний продукт, який можна додавати до найрізноманітніших страв, від супів і до соусів болоньєзе.
Джерело: Express