Експертка застерігає, що неправильно круто зварені яйця можуть бути токсичними

курячі яйця
Джерело: Pixabay

Медики і дієтологи застерігають, якщо яйця варяться понад 10 хв, у них утворюються речовини, що сприймаються організмом як токсини.

Жовток позеленів – не їжте яйце

Не всі знають, що зеленуватий наліт на жовтку круто звареного яйця свідчить, що в ньому утворилися токсичні речовини.

– Хоча поки не повідомлялося про жертви внаслідок вживання переварених яєць, краще їх не їсти, – вважає експертка, дієтологиня Ліза Стіл.

Вона пояснила, що під час варіння яєць з білка виділяється сірководень. Чим довше вариться яйце і чим міцнішою стає шкарлупка, тим більше сірководень насичує жовток, бо не може вийти назовні.

Зараз дивляться

Яєчний жовток містить залізо, і коли це залізо зустрічається з газоподібним сірководнем, воно утворює сульфід заліза, який надає жовтку зеленуватого забарвлення.

Чим більше сульфіду заліза, тим товщий зелений наліт.

А сульфід заліза – речовина, що несе в собі потенційну небезпеку для людського організму, зокрема для чоловічої потенції.

Токсини, що утворюються під час тривалої теплової обробки яєць, можуть також призвести до розладу шлунка і навіть до задухи в деяких людей.

Експертка радить не варити яйця понад 10 хв – вони стануть крутими вже через 7-9 хв.

Джерело: Times of India

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка