Сімейний лікар, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла, сир якої жирності корисніший для здоров’я і не зашкодить фігурі.
Неочевидна відповідь
– На перший погляд відповідь на це запитання для багатьох здасться очевидною: ну, звісно ж, нуль відсотків. Але, повірте, це зовсім не так, – каже Людмила Сердюк.
Лікар нагадала, що на магазинних полицях можна вибрати сир найширшого спектра жирності: від нуля і двох відсотків до 18 і вище.
Опція засвоєння кальцію
За словами медика, жир у сирі дуже важливий, оскільки є своєрідною гарантією кращого засвоєння організмом кальцію, яким багатий цей продукт.
Саме з цієї причини Людмила Сердюк рекомендує зупинити свій вибір на сирі з жирністю не нижче 5%.
Не перевищити норму жиру
Терапевт пояснила, що в стандартній пачці такого сиру вагою 200 г міститься лише 10 г жиру, що на тлі рекомендованої добової норми жирів 50-80 г не є загрозою для здоров’я і тонкої талії.
Якщо ж ви нині не обтяжені прагненням скинути зайві кілограми, то для підтримання ваги та засвоєння кальцію ідеально купувати сир із жирністю 9%, зазначила сімейний лікар.