За словами медичної експертки Дебори Лі, полегшити похмілля допоможуть продукти, багаті на цинк і нікотинову кислоту.
Що каже наука
– За даними Дослідницької групи боротьби з похміллям, незважаючи на десять років експериментів, досі немає єдиної думки про будь-яке науково обґрунтоване лікування похмілля, – зазначила Лі.
За словами експерта, не проводилося великих, рандомізованих, контрольованих клінічних досліджень засобів від похмілля. Ті, що існують, являють собою лише обсерваційні аналізи, які можуть продемонструвати якусь користь.
З огляду на наявні дані, лікарка рекомендувала вживати в їжу продукти, що містять цинк і нікотинову кислоту, оскільки вони необхідні для розщеплення ацетальдегіду – основного метаболіту алкоголю.
Цинк
Крім розщеплення ацетальдегіду, цинк також допомагає зменшити запалення в організмі, викликане алкоголем.
Лі рекомендувала їсти такі продукти: устриці, м’ясо, птицю, морепродукти, цільнозернові, горіхи, крупи, молочні продукти і яйця.
Нікотинова кислота
Дослідження показують, що люди з вищим рівнем нікотинової кислоти зазвичай відчувають менш важке похмілля.
Тому лікарка порадила наповнити холодильник такими продуктами: м’ясом, рибою, птицею, цільнозерновими продуктами, авокадо, грибами та картоплею.
Здоровий сніданок
Лікарка пояснила, що алкоголь знижує рівень глюкози в крові, тому здоровий сніданок може допомогти.
Вона рекомендувала поєднувати цільнозернові тости з яйцями, авокадо та шпинатом. Однак овес також є хорошим варіантом.
Яйця
За словами експертів, яйця – це щось на кшталт маленького природного засобу від похмілля, тому що в них багато поживних речовин. Вони багаті білком, вітаміном D, вітаміном B1, фосфором, магнієм, залізом, селеном і цинком. Вони також містять цистеїн – амінокислоту, яка допомагає розщеплювати ацетальдегід.
Лі додала, що під час похмілля варто уникати смаженої та жирної їжі, яка зайвий раз подразнює шлунок.
Джерело: Express