Як заявили експерти Міністерства сільського господарства США, реальний термін зберігання яєць насправді довший, ніж багато хто думає. А термін придатності, зазначений на упаковці, часто є лише рекомендацією, що продукт краще вжити якомога раніше.
– У шкаралупі яйця можуть зберігатися від трьох до п’яти тижнів від дня купівлі, а термін зберігання може навіть перевищувати дату, зазначену на упаковці, – пояснювали фахівці.
Як зберігати яйця
Експерти радять покласти яйця в холодильник в оригінальній картонній упаковці, щоб уникнути вбирання запахів через пористу оболонку. Переконайтеся, що температура встановлена на рівні 4-5 градусів тепла або нижче.

До слова, фахівці не рекомендують зберігати яйця на дверцятах холодильника, де зазвичай тепліше, ніж на полицях. За кімнатної температури яйця слід тримати не більше двох годин.
Термін зберігання яєць, зварених круто
За словами експертів, у шкаралупі яйця, зварені круто, зберігаються до тижня, але щойно їх вийнято зі шкаралупи, їх слід вжити якнайшвидше.
– Щодо заморозки, то це ризикована пропозиція, оскільки впливає на текстуру, якщо тільки вам не подобаються жорсткі та водянисті яєчні білки, – зазначають експерти.
Як визначити вік яйця
Експерти цілком згодні з достовірністю старого способу перевірки, яйце старе чи молоде. Коли яйце кладуть у воду і якщо воно тоне, значить свіже, а якщо плаває, то ні.
Проте, старі яйця не обов’язково погані. Їх можна з великим успіхом використовувати у випічці, де їхня знижена якість не має великого значення.
Але нехай вашим керівником буде здоровий глузд: якщо яйце пахне тухлим або має дивний вигляд (водянистий білок, знебарвлений жовток, порошкоподібна або слизька шкаралупа), викиньте його. Те ж саме стосується тріснутих яєць.