Вчені виявили, що низьковуглеводна дієта не сприяє схудненню, а лише провокує набір ваги.
Дієта для схуднення
Науковці проаналізували чотири основні типи низьковуглеводних дієт.
Серед них були:
- харчування, багате на тваринні білки та жири;
- дієта з акцентом на рослинні білки та жири;
- здорова низьковуглеводна дієта з акцентом на рослинному білку та корисних жирах;
- харчування з тваринними жирами, великою кількістю тваринних білків і рафінованими зерновими.
Яка дієта ефективна
У дослідженні брали участь понад 67 тис. учасників, які тривалий час дотримувалися нездорової низьковуглеводної дієти, багатої на тваринні білки та жири.
В результаті вони мали схильність набирати вагу протягом кількох років.
Водночас перехід на здоровішу дієту з рослинними білками та жирами сприяв утриманню ваги або її зменшенню.
Експерти відзначають – якість продуктів харчування грає ключову роль у будь-якій дієті.
Важливо додавати до раціону свіжі фрукти, некрохмалисті овочі, цільні зерна, горіхи, бобові, рослинні олії та інші корисні інгредієнти для підтримки здорової ваги.

Джерело: JAMA Network Open