Посилюють ефект лікування: названо чотири спеції, які допомагають розчинити тромби

спеції
Джерело: Pixabay

Відомий британський лікар Дебора Лі в коментарі одному з популярних видань Сполученого Королівства розповіла про дивовижні особливості чотирьох спецій – куркуми, імбиру, каєнського перцю і кориці – розчиняти смертельно небезпечні згустки крові або тромби.

Медик нагадала, що згустки крові є попередниками серцевих нападів та інсультів, якщо вони блокують вени або артерії. За словами лікаря, в той час як ліки, звані антикоагулянтами, можуть розчиняти шкідливі тромби, деякі спеції продемонстрували аналогічний ефект.

Зараз дивляться

Куркума. Діючою речовиною куркуми є куркумін, який має антикоагулянтну (розріджувальну кров) активність.

Під час спеціального дослідження вчені дійшли висновку, що щоденне вживання куркуми може допомогти підтримувати статус антикоагулянта.

Рекомендована доза спеції становить від 500 до 2000 мг на добу.

Імбир. Показано, що імбир зменшує агрегацію тромбоцитів (це коли тромбоцити злипаються разом, утворюючи згусток крові) у пацієнтів з ішемічною хворобою серця.

Рекомендована доза гострої, але солодкої спеції становить від 0,3 до 5 г на день.

Каєнський перець. Капсаїцин є активним інгредієнтом червоної спеції, який надає їй характерного вогненного смаку смак.

У недавньому дослідженні з використанням людської крові, каєнский перець продемонстрував значне скорочення часу згортання крові.

Оскільки каєнський перець містить 2,5 мг капсаїцину на грам, це відповідає від 2 до 5 капсул по 500 мг каєнського перцю на день.

Кориця містить кумарини – природні речовини, що мають антикоагулянтні властивості. Максимальна безпечна добова кількість кориці становить 8 мг на день для дорослої людини вагою 81 кг.

Хоча ці спеції можуть зменшити ризик утворення тромбів у майбутньому, їх не слід використовувати замість лікування, попереджає Дебора.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка