До чотирьох продуктів – листової зелені, спецій – кориці і куркуми, а також продуктів з високим умістом білка, дієтологи додали сир тофу. Причому оголосили його лідером у сприянні спалюванню калорій.
Смачне і корисне для контролювання ваги
Відома дієтолог Ліза Річардс стверджує, що саме тофу – універсальна рослинна їжа, виготовлена з соєвих бобів, найкраще прискорює метаболізм та допомагає контролювати вагу тіла.
– Особливо варто відзначити високий вміст нежирного білка в тофу, – зазначає Річардс.
Адже саме на перетравлення білка організм витрачає більше енергії, ніж на перетравлення жирів і вуглеводів. І це сприяє спалюванню калорій і суттєво підтримує зусилля зі схуднення.
Дієтолог стверджує, що тофу забезпечує організм поживними речовинами, сприяє вищому термічному ефекту їжі, потенційно прискорюючи метаболізм, потребуючи більше енергії для травлення та засвоєння.
Тофу можна споживати окремо, а тим, кому не до вподоби його смак, дієтолог радить додавати соєвий сир під час приготування будь-якого смузі – фруктового чи овочевого.
– Усім зазвичай подобається надзвичайно кремова консистенція смузі, – зазначає Ліза Річардсон.
Щодо інших прискорювачів метаболізму, дієтологи сходяться на думці, що їх варто частіше включати до свого раціону.
Зокрема, листова зелень, така як шпинат та капуста, багаті на поживні речовини. Вітаміни, мінерали та антиоксиданти у їхньому складі сприяють загальному здоров’ю та гарному самопочуттю.
Високий вміст клітковини також уповільнює процес травлення, запобігаючи швидким стрибкам рівня цукру в крові.
Поєднання низької калорійності, високого вмісту поживних речовин і клітковини в листовій зелені робить її чудовим компонентом дієти, сприятливої для обміну речовин.
Продукти з високим вмістом білка – а це горіхи, бобові, молочні продукти, яєчний білок, риба, м’ясо – відіграють вирішальну роль у прискоренні метаболізму та підтримці фізичної форми.
Організм витрачає більше енергії під час травлення та засвоєння білка порівняно з жирами та вуглеводами, що сприяє пришвидшенню метаболізму, відомого як термічний ефект їжі.
Крім того, дієта, багата білками, допомагає зберегти та наростити м’язову масу.
Спеції для регулювання рівня цукру в крові
Тепер щодо спецій, зокрема кориці. Хоча докази того, що кориця безпосередньо прискорює метаболізм, обмежені, деякі дослідження засвідчують, що вона сприяє кращому регулюванню рівня цукру в крові.
А стабільний рівень цукру в крові може, у свою чергу, підтримувати більш стабільну метаболічну функцію.
Дієтологи стверджують, що кориця — універсальний інгредієнт, який успішно використовується як допоміжний засіб для лікування діабету II типу та метаболічних захворювань.
Куркума – інша спеція, відома своїми потенційними перевагами для здоров’я, зокрема зв’язком із метаболізмом.
Активна речовина куркумін у складі спеції має протизапальні та антиоксидантні властивості. Деякі дослідження показують, що куркума може впливати на метаболічні процеси.
Антиоксидантна властивість куркуми може допомогти знизити і рівень цукру в крові, і рівень холестерину, спричинені ожирінням.
Джерело: She Finds