Радять обмежити кількість: експерти пояснили, чому червоне м’ясо викликає рак

червоне м'ясо
Джерело: Pexels

Червоне м’ясо є одним із найпопулярніших джерел білка, вітамінів та мінералів. Однак існують дослідження, які стверджують, що його вживання у великих кількостях може викликати рак кишківника.

Тому експерти радять скоротити обсяг споживання червоного м’яса в щоденному раціоні.

Чому м’ясо викликає рак

Фахівці стверджують, що споживання червоного та переробленого м’яса підвищує ризик розвитку колоректального раку на 20-30%.

Зараз дивляться

Під час перетравлення у кишківнику утворюються речовини, які можуть пошкодити його клітини та сприяти розвитку раку.

Як уникнути раку

Експерти радять обмежити вживання червоного та переробленого м’яса до 70 г на день. Заміняти його можна на курятину, індичку чи кролятину.

Важливо дотримуватися балансу в раціоні: половину їжі мають займати овочі та фрукти. У щоденному харчуванні обов’язково повинні бути складні вуглеводи, як-от цільнозерновий хліб, рис або гречка.

Джерело: NHS

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка