Як позбутися тяги до солодкого: дієтолог порадила, що треба додати до раціону

ферментовані продукти
Джерело: Unsplash

Тяга до солодкого – те, що часто стає на заваді, щоб схуднути.

Дієтологиня Кірстен Шокі розповіла, що є продукти, які можуть допомогти побороти жагу до солодкого.

Що робити, щоб не хотіти солодкого

Експертка вже давно досліджує користь ферментованих продуктів для організму.

Зараз дивляться

Кірстен сказала, що споживання ферментованої їжі допоможе зменшити бажання їсти солодку та некорисну їжу.

– Мій чоловік любить розповідати історію, що у нього була пристрасть до солодкого, поки ми не почали їсти багато ферментованої їжі, а потім його кишечник почав змінюватися, – ділиться фахівчиня.

Наукові дослідження підтверджують, що тягу до солодкого визначає кишковий мікробіом.

Ферментовані продукти: що це

Ферментовані продукти – це продукти, які виготовляються шляхом ферментації, процесу, під час якого мікроорганізми (бактерії, дріжджі або гриби) розкладають складні речовини в простіші.

Такий спосіб приготування може змінювати смак, текстуру та харчові властивості продукту.

Живі ферментовані продукти завжди непастеризовані.

Яка їжа є ферментованою:

  • Квашені овочі;
  • кефір;
  • деякі сири;
  • комбуча.

Джерело: Gloucestershire Live

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка