Науковці виявили, що чорнослив має властивість зміцнювати кістки.
Учені вважають, що достатньо з’їдати жменю сухофруктів щодня, щоб зменшити симптоми запалення, пов’язані з втратою кісткової маси у жінок під час постменопаузи.
Також дослідники запевняють, що вживання чорносливу запобігає остеопорозу – стану, який спричиняє ламкість слабких кісток.
Користь чорносливу: дослідження
У дослідженні взяли участь 183 жінок віком від 55 до 75 років. Їх розділили на три групи: ті, хто їв 50 г чорносливу щодня, споживав 100 г сушених слив на день та зовсім не їв його.
Учені відстежували рівень прозапальних цитоконів, білків, що сигналізують про запалення в організмі, у крові учасників.
Як чорнослив впливає на кістки
Згідно з аналізом, у жінок, які їли 50 або 100 г чорносливу, рівень прозапальних цитоконів знизився через рік. Це свідчить про імовірне зміцнення кісток учасниць.
Представниця Каліфорнійської ради Леслі Бончі пояснила, що вітамін К у чорносливі допомагає транспортувати кальцій до кісток.
– Калій і магній сприяють зміцненню кісткової тканини, бор допомагає запобігти втраті кальцію та демінералізації кісток, а рослинні поживні речовини – окислювальному пошкодженню кісткових клітин, – говорить Леслі Бончі.
Джерело: The Journal of Nutrition