Зручно, але не дуже корисно: лікарка пояснила, чому не варто купувати вже нарізаний хліб

хліб
Джерело: Depositphotos

Сімейний лікар, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV пояснила, чому краще відмовитися від купівлі промислово нарізаного хліба.

Несприятливе поєднання двох чинників

– Тут можна говорити про несприятливе поєднання двох чинників: поліетиленового пакета та більшої поверхні поширення пліснявих спор на вже нарізаних шматочках, – каже медик.

Іншими словами, за словами лікаря, якщо з цієї комбінації прибрати чинник промислової нарізки і замінити його ненарізаними буханцем або батоном, то якість такого продукту різко зросте.

Зараз дивляться

Обробка спецрозчинами

Крім того, як зазначила Людмила Сердюк, саме з огляду на те, що нарізаний хліб схильний швидше псуватися, його обробляють спеціальними хімічними розчинами, які ми поглинаємо разом із нарізаними скибочками.

До того ж ніхто не може поручитися, що олія, якою обробляють ножі під час нарізання хліба, завжди найвищої якості. На жаль, але часто це далеко не так, уточнила сімейний лікар.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка