Чи можна їсти кавун при гастриті
Гастрит – це запалення слизової оболонки шлунка, яке може призводити до болю, печії та інших неприємних симптомів.
– Щоб уникнути загострень гастриту, важливо дотримуватися дієти. Наприклад, наприкінці літа – на початку осені багатьох пацієнтів цікавить, чи можна їсти кавун, – каже лікарка.
Адже деякі люди можуть відчувати здуття живота через високий вміст цукрів, зокрема фруктози. Це призводить до дискомфорту, особливо в тих, хто має підвищену кислотніть шлунка.
І навіть за низької кислотності кавун може спричинити загострення через індивідуальну непереносимість або чутливість до деяких компонентів.
Крім того, під час гострої фази гастриту кавун краще взагалі не їсти. А от коли захворювання переходить у стадію ремісії, його можна вживати, але з певними обмеженнями.
Передусім варто скоротити розмір порцій до 100 г на день. А щоб уникнути небажаних реакцій, його необхідно їсти окремо від інших продуктів.
– Якщо після вживання кавуна ви відчуваєте дискомфорт або загострення симптомів, краще від нього відмовитися, – рекомендує гастроентеролог.