Чи можна їсти сирі кабачки: переваги та можливі ризики

Кабачки
Джерело: Pixabay

Кабачок — один з найпопулярніших овочів літнього сезону. Готувати його можна як завгодно — смажити, варити, тушкувати, маринувати, потрібнювати у пюре і навіть варити варення.

Однак за відсутності світла майже в кожного українця виникає питання — чи можна їсти кабачок у сирому вигляді,  і як це вплине на організм. Відповідь – в матеріалі Факти ICTV.

Чи можна їсти сирі кабачки

Сирі кабачки — це справжня поживна бомба. Вони багаті на вітаміни А, С і групу В, які необхідні для підтримки імунітету, зору та нервової системи.

Зараз дивляться

Вітамін А підтримує здоров’я шкіри та слизових оболонок, а вітамін С є потужним антиоксидантом, що зміцнює імунну систему і захищає організм від вільних радикалів.

Група вітамінів В допомагає підтримувати нормальний обмін речовин та енергію протягом усього дня. Крім того, сирі кабачки містять значну кількість калію, мінералу, який відіграє ключову роль у регулюванні кров’яного тиску. Регулярне споживання калію допомагає знижувати ризик гіпертонії та інших серцево-судинних захворювань.

Також кабачки містять магній, що підтримує здоров’я серцево-судинної системи і сприяє нормальному функціонуванню м’язів і нервів.

Клітковина, якої в кабачках дуже багато, допомагає очищати організм від токсинів, підтримуючи здорову мікрофлору кишечника.

А завдяки високому вмісту води, сирі кабачки сприяють зволоженню організму та підтримці оптимального балансу рідини.

Ба більше, сирі кабачки — це низькокалорійний продукт, що робить їх ідеальними для тих, хто стежить за вагою.

Можливі ризики та недоліки

Сирі кабачки можна їсти, однак не всім. У деяких людей кабачки можуть викликати алергічні реакції. Якщо ви знаєте, що у вас є алергія на гарбузові культури (як-от гарбуз або огірок), краще уникати цих овочів.

Сирі кабачки можуть перетравлюються інакше, ніж приготовані. Це може призвести до дискомфорту у шлунку або здуття, особливо у людей з чутливою травною системою.

Якщо у вас є проблеми, перед тим як їсти сирі кабачки, краще проконсультуватися з лікарем.

Як правильно їсти сирі кабачки

  • Сирі кабачки можна нарізати тонкими скибочками або натерти і додати до салатів.
  • У сирому вигляді кабачки можна додавати до смузі для збільшення обсягу та поживної цінності.
  • Нарізані тоненькими смужками овочі можна подавати з хумусом або іншими соусами як здоровий перекус.

Джерело: Healthline

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка