Науковці виявили, що інтервальне голодування на 90% підвищує ризик смерті від серцевої недуги

чашка, годинник, сніданок
Джерело: Pixabay

Дослідження вчених показало, що люди, які дотримуються інтервального голодування, мають на 91% вищий ризик померти від серцевої хвороби.

Фастинг: за і проти

Найпоширеніша схема фастингу, або інтервального голодування, передбачає чергування періодів прийому їжі та відпочинку від неї. Чимало людей вважають такий варіант дуже простим і зручним. Адже за такою схемою можна їсти будь-які продукти без обмежень.

Однак вчені вважають, що харчування у такий спосіб може бути шкідливий для тих, хто має певні проблеми.

Зараз дивляться

Результати дослідження кардіологів

За результатами дослідження, представленого на конференції з епідеміології та профілактики Американської кардіологічної асоціації (AHA), виявилось, що інтервальне голодування протягом щонайменше 16 годин на 91% збільшує ризик померти від серцевої недуги протягом восьми років.

Однак, порівняно зі звичайним режимом харчування пацієнтів з проблемами серця чи онкологією, ймовірність смерті виявилася меншою.

За відсутністю даних вчені поки що не можуть встановити, що саме збільшує ризик – фастинг чи супутні фактори, пов’язані з хворобою серця та особливостями лікування. Але у будь-якому разі вони рекомендують дотримуватися здорового способу життя, і перш ніж обрати тип харчування, радять проконсультуватися з лікарем.

Джерело: New Scientist

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка