Дослідження вчених показало, що люди, які дотримуються інтервального голодування, мають на 91% вищий ризик померти від серцевої хвороби.
Фастинг: за і проти
Найпоширеніша схема фастингу, або інтервального голодування, передбачає чергування періодів прийому їжі та відпочинку від неї. Чимало людей вважають такий варіант дуже простим і зручним. Адже за такою схемою можна їсти будь-які продукти без обмежень.
Однак вчені вважають, що харчування у такий спосіб може бути шкідливий для тих, хто має певні проблеми.
Результати дослідження кардіологів
За результатами дослідження, представленого на конференції з епідеміології та профілактики Американської кардіологічної асоціації (AHA), виявилось, що інтервальне голодування протягом щонайменше 16 годин на 91% збільшує ризик померти від серцевої недуги протягом восьми років.
Однак, порівняно зі звичайним режимом харчування пацієнтів з проблемами серця чи онкологією, ймовірність смерті виявилася меншою.
За відсутністю даних вчені поки що не можуть встановити, що саме збільшує ризик – фастинг чи супутні фактори, пов’язані з хворобою серця та особливостями лікування. Але у будь-якому разі вони рекомендують дотримуватися здорового способу життя, і перш ніж обрати тип харчування, радять проконсультуватися з лікарем.
Джерело: New Scientist