Несподіваний спосіб: учені з’ясували, як ефективно знизити рівень цукру в крові після їжі

кров
Джерело: Pexels

Команда вчених Університетського коледжу Лондона (UCL) під час дослідження з’ясувала, що вплив червоного світла може допомогти знизити рівень цукру в крові після їжі.

Як проходило дослідження

Повідомляється, що науковий експеримент проводився на здорових людях, але дослідники припускають, що цей метод потенційно може мати значення для контролю діабету після їжі.

Учені набрали 30 добровольців, які були розділені на дві групи: 15 у групі з червоним світлом 670 нм і 15 у групі без світла.

Зараз дивляться

Потім учасників попросили випити глюкозу, розчинену у воді, і вимірювати її рівень у крові кожні 15 хвилин протягом наступних двох годин.

Результати

Результати показали, що певна частота червоного освітлення протягом 15 хвилин призвела до зниження рівня цукру в крові після їжі на 27,7%, а також знизила максимальний стрибок рівня глюкози на 7,5%.

Цей ефект учені пояснюють тим, що червоне світло стимулює вироблення енергії в мітохондріях, крихітних електростанціях усередині клітин, що призводить до збільшення споживання глюкози.

Вплив синього світла

Водночас дослідницька група також припустила, що тривалий вплив синього світла, випромінюваного такими пристроями, як телефони, ноутбуки і телевізори, може мати серйозні довгострокові наслідки для здоров’я людини.

За словами вчених, синє світло саме по собі може призвести до порушення рівня цукру в крові, що може стати небезпечною основою для розвитку діабету.

Доброю новиною є те, що, за словами дослідників, цю проблему можна частково розв’язати, проводячи більше часу на сонячному світлі, яке має баланс червоного та синього світла.

Джерело: Express

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка