Сирний суп із куркою: рецепт приготування

Сирний суп із куркою: рецепт приготування
Джерело: Depositphotos

Для сирного супу можна брати будь-який сир: гострий, нежирний, жирний. Який вам до вподоби. Євгену Клопотенку подобається поєднання твердого сиру та сиру з блакитною пліснявою. Останній можна покласти в тарілку при подачі.

Як приготувати сирний суп із куркою

Інгредієнти:

Рецепт сирного супу з куркою:

  1. Моркву наріжте півкільцями, часник розчавіть пласкою стороною ножа, половину цибулини наріжте досить товстими четвертинками.
  2. У сотейнику розігрійте соняшникову олію та злегка підрум’яньте моркву, цибулю та часник протягом 2-3 хвилин.
  3. Очистіть картоплю та розріжте навпіл або на четвертинки. Додайте до інших овочів і готуйте ще протягом 2-3 хвилин.
  4. Тепер додайте в сотейник курячу гомілку, так бульйон вийде більш насиченим і ароматним.
  5. Влийте 1-1,5 л води, залежно від особистих уподобань. Якщо вам подобається більш густий суп, додайте 1 л. Готуйте бульйон 20 хвилин. Доведіть смак сіллю та перцем.
  6. Візьміть томат, наріжте великим кубиком і поставте в холодильник. Це дуже важливий момент для балансу гарячого супу та холодних томатів при подачі.
  7. Далі візьміть твердий сир, натріть на крупній тертці. Бульйон зніміть із плити та вийміть курячу гомілку. Перебийте овочі блендером до стану пюре.
  8. Додайте в бульйон натертий сир і поверніть сотейник на плиту.
  9. Постійно помішуючи, варіть суп ще 2-3 хвилини, щоб сир розплавився й утворилася однорідна сирно-овочева суміш.
  10. У тарілку налийте гарячий суп і додайте в нього кубики охолодженого томата.
  11. З курячої гомілки обберіть м’ясо і додайте його в тарілку. Приправте свіжомеленим перцем за бажанням.

Джерело: Євген Клопотенко

Зараз дивляться

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка