Для сирного супу можна брати будь-який сир: гострий, нежирний, жирний. Який вам до вподоби. Євгену Клопотенку подобається поєднання твердого сиру та сиру з блакитною пліснявою. Останній можна покласти в тарілку при подачі.
Як приготувати сирний суп із куркою
Інгредієнти:
Рецепт сирного супу з куркою:
- Моркву наріжте півкільцями, часник розчавіть пласкою стороною ножа, половину цибулини наріжте досить товстими четвертинками.
- У сотейнику розігрійте соняшникову олію та злегка підрум’яньте моркву, цибулю та часник протягом 2-3 хвилин.
- Очистіть картоплю та розріжте навпіл або на четвертинки. Додайте до інших овочів і готуйте ще протягом 2-3 хвилин.
- Тепер додайте в сотейник курячу гомілку, так бульйон вийде більш насиченим і ароматним.
- Влийте 1-1,5 л води, залежно від особистих уподобань. Якщо вам подобається більш густий суп, додайте 1 л. Готуйте бульйон 20 хвилин. Доведіть смак сіллю та перцем.
- Візьміть томат, наріжте великим кубиком і поставте в холодильник. Це дуже важливий момент для балансу гарячого супу та холодних томатів при подачі.
- Далі візьміть твердий сир, натріть на крупній тертці. Бульйон зніміть із плити та вийміть курячу гомілку. Перебийте овочі блендером до стану пюре.
- Додайте в бульйон натертий сир і поверніть сотейник на плиту.
- Постійно помішуючи, варіть суп ще 2-3 хвилини, щоб сир розплавився й утворилася однорідна сирно-овочева суміш.
- У тарілку налийте гарячий суп і додайте в нього кубики охолодженого томата.
- З курячої гомілки обберіть м’ясо і додайте його в тарілку. Приправте свіжомеленим перцем за бажанням.
Читайте також:

Джерело: Євген Клопотенко
Зараз дивляться