Як смачно приготувати корінь селери: 3 рецепти нашвидкуруч

Суп з коренем селери

Селера – не лише смачний і ароматний овоч, але й цінний продукт для здоров’я.

Селера має великий потенціал для поліпшення здоров’я через свої антиоксидантні та протизапальні властивості. Додавання її в раціон зміцнить імунну систему та покращить загальний стан організму.

Загалом, селера – це овоч, корисний для здоров’я серця, шкіри, шлунково-кишкового тракту. Додавайте її до свого раціону, щоб насолоджуватися всіма корисними властивостями.

Зараз дивляться

Як приготувати корінь селери

Корінь селери – це один із тих продуктів, який дещо недооцінений в кулінарному світі, але він додає чудовий смак і текстуру багатьом стравам!

Його можна використовувати додаючи у салати та гарніри у сирому вигляді. Запікати з іншими овочами та продуктами і навіть сушити, щоб використовувати як приправу.

В будь-якому вигляді корінь селери корисний для організму.

Що приготувати з кореня селери – нижче читайте смачні рецепти, які допоможуть чудово урізноманітнити ваш раціон.

Салат з кореня селери з морквою та огірком

Як смачно приготувати корінь селери? Приготувати з нього вітамінний салат!

Салат з кореня селери

Інгредієнти:

  • корінь селери (почищений) – 300 г
  • морква – 200 г
  • огірок – 1 шт.

Для заправки:

  • оливкова олія – 3 ст. л.
  • сік лимона – 2 ч. л.
  • сіль – до смаку

Для прикрашання:

  • кунжут та зелена цибуля

Приготування:

  • Корінь селери чистимо та миємо.
  • Усі овочі натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
  • Для заправки поєднуємо усі інгредієнти.
  • Салат з селери поливаємо заправкою та перемішуємо.
  • Перекладаємо салат у миску. Прикрашаємо підсушеним на сухій сковороді насінням кунжуту та нарізаною зеленню цибулею.

Крем-суп з коренем селери та картоплею

Що приготувати з кореня селери на обід? Апетитний та поживний суп-пюре з сухариками!

Суп з коренем селери

Інгредієнти:

  • корінь селери – 100 г
  • вершки (коров’ячі або рослинні) – 300 мл
  • вода – 400 мл
  • картопля – 3 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля шалот – 1 шт.
  • спеції: сіль, мелений чорний або білий перець, куркума, мускатний горіх, парика – до смаку
  • олія – для смаження
  • зелень та сухарики – для прикрашання

Приготування:

  1. Овочі почистити, помити та нарізати.
  2. У пательні розігріти олію, викласти овочі (окрім картоплі) та смажити, періодично помішуючи, близько 15 хвилин. За 2 хвилини до закінчення приготування додати усі спеції до вашого смаку.
  3. Воду (400 мл) влити у каструлю, додати картоплю, 1 ч. л. солі та варити до готовності картоплі.
  4. Потім викласти смажені овочі до картоплі та проварити близько 10 хвилин.
  5. Влити у каструлю вершки та довести до кипіння.
  6. Отриманий суп перебити блендером до кашоподібного стану.

Крем-суп з кореня селери готовий. Податйте з сухариками та зеленню.

Корінь селери зі спеціями – рецепт в духовці

Як приготувати корінь селери на гарнір? Просто запекти його в духовці, додавши будь-які овочі та прянощі.

Корінь селери запечений в духовці

Інгредієнти:

  • корінь селери (почищений) – 800 г
  • морква – 1 шт.
  • суміш спеції: сіль, мелений чорний перець, копчена паприка, гранульований часник, коріандр – до смаку
  • оливкова олія – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Овочі почистити та помити. Корінь селери та моркву нарізати кубиками, смужками або брусочками.
  2. Викласти його у миску і полити олією.
  3. Потім посипати сумішшю спецій та перемішати.
  4. Деко або форму для запікання застелити пергаментним папером.
  5. Корінь селери на гарнір випікати у духовці за 200 °С близько 30 хвилин. У процесі запікання овочі бажано перемішати дерев’яною лопаткою або ложкою 2-3 рази.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка