Селера – не лише смачний і ароматний овоч, але й цінний продукт для здоров’я.
Селера має великий потенціал для поліпшення здоров’я через свої антиоксидантні та протизапальні властивості. Додавання її в раціон зміцнить імунну систему та покращить загальний стан організму.
Загалом, селера – це овоч, корисний для здоров’я серця, шкіри, шлунково-кишкового тракту. Додавайте її до свого раціону, щоб насолоджуватися всіма корисними властивостями.
Як приготувати корінь селери
Корінь селери – це один із тих продуктів, який дещо недооцінений в кулінарному світі, але він додає чудовий смак і текстуру багатьом стравам!
Його можна використовувати додаючи у салати та гарніри у сирому вигляді. Запікати з іншими овочами та продуктами і навіть сушити, щоб використовувати як приправу.
В будь-якому вигляді корінь селери корисний для організму.
Що приготувати з кореня селери – нижче читайте смачні рецепти, які допоможуть чудово урізноманітнити ваш раціон.
Салат з кореня селери з морквою та огірком
Як смачно приготувати корінь селери? Приготувати з нього вітамінний салат!
Інгредієнти:
- корінь селери (почищений) – 300 г
- морква – 200 г
- огірок – 1 шт.
Для заправки:
- оливкова олія – 3 ст. л.
- сік лимона – 2 ч. л.
- сіль – до смаку
Для прикрашання:
- кунжут та зелена цибуля
Приготування:
- Корінь селери чистимо та миємо.
- Усі овочі натираємо на тертці для моркви по-корейськи.
- Для заправки поєднуємо усі інгредієнти.
- Салат з селери поливаємо заправкою та перемішуємо.
- Перекладаємо салат у миску. Прикрашаємо підсушеним на сухій сковороді насінням кунжуту та нарізаною зеленню цибулею.
Крем-суп з коренем селери та картоплею
Що приготувати з кореня селери на обід? Апетитний та поживний суп-пюре з сухариками!
Інгредієнти:
- корінь селери – 100 г
- вершки (коров’ячі або рослинні) – 300 мл
- вода – 400 мл
- картопля – 3 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля шалот – 1 шт.
- спеції: сіль, мелений чорний або білий перець, куркума, мускатний горіх, парика – до смаку
- олія – для смаження
- зелень та сухарики – для прикрашання
Приготування:
- Овочі почистити, помити та нарізати.
- У пательні розігріти олію, викласти овочі (окрім картоплі) та смажити, періодично помішуючи, близько 15 хвилин. За 2 хвилини до закінчення приготування додати усі спеції до вашого смаку.
- Воду (400 мл) влити у каструлю, додати картоплю, 1 ч. л. солі та варити до готовності картоплі.
- Потім викласти смажені овочі до картоплі та проварити близько 10 хвилин.
- Влити у каструлю вершки та довести до кипіння.
- Отриманий суп перебити блендером до кашоподібного стану.
Крем-суп з кореня селери готовий. Податйте з сухариками та зеленню.
Корінь селери зі спеціями – рецепт в духовці
Як приготувати корінь селери на гарнір? Просто запекти його в духовці, додавши будь-які овочі та прянощі.
Інгредієнти:
- корінь селери (почищений) – 800 г
- морква – 1 шт.
- суміш спеції: сіль, мелений чорний перець, копчена паприка, гранульований часник, коріандр – до смаку
- оливкова олія – 2 ст. л.
Приготування:
- Овочі почистити та помити. Корінь селери та моркву нарізати кубиками, смужками або брусочками.
- Викласти його у миску і полити олією.
- Потім посипати сумішшю спецій та перемішати.
- Деко або форму для запікання застелити пергаментним папером.
- Корінь селери на гарнір випікати у духовці за 200 °С близько 30 хвилин. У процесі запікання овочі бажано перемішати дерев’яною лопаткою або ложкою 2-3 рази.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.