Як замаринувати перець халапеньйо: рецепт пікантної закуски

Перець халапеньйо маринований
Джерело: Depositphotos

Перець халапеньйо маринований – це чудовий спосіб додати трохи гостроти та смаку будь-яким улюбленим стравам. Якщо ви любите гострі інгредієнти, цей рецепт стане вашим улюбленим!

Маринований перець, такий гостренький та пікантний, чудово підходить для багатьох страв, від бургерів і салатів до піци і тако.

Перець халапеньйо маринований: рецепт

Можна варіювати рівень гостроти, експериментуючи з різними видами перцю чи додаючи більше цукру для м’якшого смаку.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • халапеньйо – 14-16 шт.
  • часник – 3 зубки
  • вода – 240 мл
  • винний оцет білий – 240 мл
  • цукор – 4-5 ст. л.
  • сіль кам’яна не йодована – 2 ст. л.

Завжди з гострим перцем треба працювати в рукавичках, навіть просто промиваючи його.

Маринований перець халапеньйо покроково:

  1. Перець миємо та зрізаємо хвостики. Нарізаємо халапеньйо кружальцями.
  2. Для маринаду в каструлю викладаємо дрібно нарізаний часник. Вливаємо 240 мл води, додаємо цукор, сіль та винний оцет. Доводимо маринад до кипіння і варимо 1 хвилину.
  3. Нарізаний перець викладаємо у маринад і варимо, натискаючи дерев’яною ложкою чи лопаткою, щоб він повністю занурився в рідину до закипання. Потім відразу знімаємо з вогню.
  4. Перець халапеньйо залишаємо маринуватися, накривши каструлю кришкою, на 15 хвилин.
  5. Перекладаємо перець у чисті банки та заливаємо маринадом. Даємо охолонути, накриваємо кришкою і поміщаємо у холодильник на зберігання.

Перець халапеньйо маринований можна зберігати в холодильнику близько 3 місяців.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка