Айран – це традиційний турецький напій, який чудово освіжає. Він легко готується з мінімальної кількості інгредієнтів, але дарує максимум задоволення у спекотні дні.
Якщо ви хочете спробувати приготувати цей напій вдома, зверніть увагу на рецепт айрану на кефірі.
Айран сприяє поліпшенню травлення, відновлює водно-сольовий баланс, знижує втому і дарує енергію. Завдяки простоті приготування та доступності інгредієнтів ви зможете насолоджуватися цим турецьким напоєм вдома.
Турецький айран: рецепт
Можна брати кефір будь-якої жирності. Але найсмачніший айран виходить з кефіру жирністю 3,2%. Продукти для приготування цього напою повинні бути заздалегідь охолоджені.
Інгредієнти:
- кефір – 500 мл
- вода – 200 мл
- сіль – 0,5 ч. л.
Додатково (за бажанням та до вашого смаку):
- огірки (дрібно нарізані чи збиті блендером)
- листочки м’яти – для прикрашання
- кубики льоду – для подачі
Айран: рецепт з кефіру покроково
- У скляну літрову банку влийте кефір і воду. Можна змінювати пропорції кефіру і води залежно від бажаної густоти напою.
- Додайте сіль та перемішуйте до повного її розчинення. За бажання додайте огірки.
- У склянки викладіть кубики льоду.
- Потім влийте айран. Прикрасьте напій м’ятою. Завжди подавайте айран охолодженим. Смачного!
Як бачимо, айран в домашніх умовах готується не складно. У напій можна також додавати трохи пропущений через прес часник, кріп, кінзу чи базилік і навіть сік лимона.