Айран з кефіру: рецепт за лічені хвилини

Айран з кефіру: рецепт
Джерело: Depositphotos

Айран – це традиційний турецький напій, який чудово освіжає. Він легко готується з мінімальної кількості інгредієнтів, але дарує максимум задоволення у спекотні дні.

Якщо ви хочете спробувати приготувати цей напій вдома, зверніть увагу на рецепт айрану на кефірі.

Айран сприяє поліпшенню травлення, відновлює водно-сольовий баланс, знижує втому і дарує енергію. Завдяки простоті приготування та доступності інгредієнтів ви зможете насолоджуватися цим турецьким напоєм вдома.

Зараз дивляться

Турецький айран: рецепт

Можна брати кефір будь-якої жирності. Але найсмачніший айран виходить з кефіру жирністю 3,2%. Продукти для приготування цього напою повинні бути заздалегідь охолоджені.

Інгредієнти:

  • кефір – 500 мл
  • вода – 200 мл
  • сіль – 0,5 ч. л.

Додатково (за бажанням та до вашого смаку):

  • огірки (дрібно нарізані чи збиті блендером)
  • листочки м’яти – для прикрашання
  • кубики льоду – для подачі

Айран: рецепт з кефіру покроково

  1. У скляну літрову банку влийте кефір і воду. Можна змінювати пропорції кефіру і води залежно від бажаної густоти напою.
  2. Додайте сіль та перемішуйте до повного її розчинення. За бажання додайте огірки.
  3. У склянки викладіть кубики льоду.
  4. Потім влийте айран. Прикрасьте напій м’ятою. Завжди подавайте айран охолодженим. Смачного!

Як бачимо, айран в домашніх умовах готується не складно. У напій можна також додавати трохи пропущений через прес часник, кріп, кінзу чи базилік і навіть сік лимона.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка