Баклажани парміджано – це дуже смачна та апетитна італійська страва, яку можна приготувати легко і просто в домашніх умовах. Зараз саме час, тому що овочі – у надлишку, вони не дорогі та й купити можна будь-де.
Парміджано з баклажанами поєднує в собі ніжний смак синеньких, насичений смак томатного соусу та неймовірний аромат розплавленого сиру. І, що найприємніше, готувати цю страву дуже легко.
Класичним рецептом баклажанів поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.
Баклажани парміджано – ідеальна альтернатива лазаньї, якщо хочеться чогось легшого. Баклажани тут замінюють листи для лазаньї, а якщо хочете, страву можна зробити вегетаріанською, адже м’ясо тут не є обов’язковим інгредієнтом, – говорить шеф Клопотенко.
Баклажани парміджано: рецепт
З сирів ідеально підійдуть моцарела, яка додасть страві кремової консистенції, та пармезан, який надасть вишуканого смаку та аромату.
Інгредієнти:
- баклажани – 800 г
- сіль, цукор, мелений чорний перець, орегано – до смаку
- олія – 5-6 ст. л.
- помідори консервовані без шкірки – 450 г
- томатна паста – 2 ст. л.
- часник – 1-2 зубки
- моцарела – 200 г
- пармезан – 70 г
Баклажани парміджано класичний рецепт покроково:
- Баклажани промийте та наріжте вздовж. Потім їх злегка посоліть та залишіть на 10 хвилин.
- У пательні розігрійте олію та обсмажте баклажани з обох боків до золотавого кольору.
- Для соусу консервовані помідори збийте з томатною пастою. Додайте пропущений через прес часник та трішки цукру. Перемішайте та проваріть соус після закипання орієнтовно 2 хвилини.
- У форму для випікання викладіть шарами баклажани – томатний соус – натерту моцарелу. Повторюйте шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. Останній шар – баклажани та соус, а сир пармезан залиште на потім.
- Баклажани Парміджано запікайте у духовці, попередньо розігрітій до 190 градусів, 20 хвилин.
- Потім посипте страву тертим пармезаном і готуйте ще 10 хвилин.
Подавайте Баклажани Парміджано гарячими чи теплими. Смачного!
Джерело: Євген Клопотенко
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.