Баклажани Парміджано: простий рецепт і поради

Баклажани Парміджано: класичний рецепт приготування

Баклажани парміджано – це дуже смачна та апетитна італійська страва, яку можна приготувати легко і просто в домашніх умовах. Зараз саме час, тому що овочі – у надлишку, вони не дорогі та й купити можна будь-де.

Парміджано з баклажанами поєднує в собі ніжний смак синеньких, насичений смак томатного соусу та неймовірний аромат розплавленого сиру. І, що найприємніше, готувати цю страву дуже легко.

Класичним рецептом баклажанів поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

Зараз дивляться

Баклажани парміджано – ідеальна альтернатива лазаньї, якщо хочеться чогось легшого. Баклажани тут замінюють листи для лазаньї, а якщо хочете, страву можна зробити вегетаріанською, адже м’ясо тут не є обов’язковим інгредієнтом, – говорить шеф Клопотенко.

Баклажани парміджано: рецепт

З сирів ідеально підійдуть моцарела, яка додасть страві кремової консистенції, та пармезан, який надасть вишуканого смаку та аромату.

Інгредієнти:

  • баклажани – 800 г
  • сіль, цукор, мелений чорний перець, орегано – до смаку
  • олія – 5-6 ст. л.
  • помідори консервовані без шкірки – 450 г
  • томатна паста – 2 ст. л.
  • часник – 1-2 зубки
  • моцарела – 200 г
  • пармезан – 70 г

Баклажани парміджано класичний рецепт покроково:

  1. Баклажани промийте та наріжте вздовж. Потім їх злегка посоліть та залишіть на 10 хвилин.
  2. У пательні розігрійте олію та обсмажте баклажани з обох боків до золотавого кольору.
  3. Для соусу консервовані помідори збийте з томатною пастою. Додайте пропущений через прес часник та трішки цукру. Перемішайте та проваріть соус після закипання орієнтовно 2 хвилини.
  4. У форму для випікання викладіть шарами баклажани – томатний соус – натерту моцарелу. Повторюйте шари, поки не закінчаться всі інгредієнти. Останній шар – баклажани та соус, а сир пармезан залиште на потім.
  5. Баклажани Парміджано запікайте у духовці, попередньо розігрітій до 190 градусів, 20 хвилин.
  6. Потім посипте страву тертим пармезаном і готуйте ще 10 хвилин.

Подавайте Баклажани Парміджано гарячими чи теплими. Смачного!

Джерело: Євген Клопотенко

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка