Більшість вважає, що нутряний жир добре йде тільки на смалець. А з нього можна приготувати дуже смачну намазку на хліб. А ще цей жир коштує дешевше, ніж сало для засолювання, а на смак виходить навіть краще.
Нутряне сало зі спеціями: рецепт
Інгредієнти:
- Нутряний жир – 2 кг
- Часник – 1 головка
- Сіль – 10-15 ст. л.
- Паприка – 2 ч. л.
- Кмин – 1 ч. л.
- Перець духмяний – 15-16 горошин
- Перець мелений – 0,5 ч. л.
- Коріандр мелений – 2 ч. л.
- Мускатний горіх мелений – 0,5 ч. л.
- Лавровий лист – 5-6 шт.
Як приготувати нутряне сало зі спеціями:
- Зачистити жир від плівки. Її треба прибрати, бо вона може давати неприємний запах після приготування. Всі зрізані шматочки можна перетопити на смалець, разом з плівкою.
- Готуємо сіль зі спеціями: часник і спеції додаємо до блендера, засипаємо 5 ст. ложок солі і перемелюємо у блендері. Потім додаємо решту солі і перемішуємо ложкою.
- Змащуємо кожен шматочок сумішшю зі спеціями, та вкладаємо у будь-яку ємність.
- Залишаємо на 7 днів просолюватися. Потім прибираємо до холодильника, але якщо ще тиждень постоїть так, то буде навіть смачніше.
Намазка виходить дуже пластичною і якщо різати її тоненькими шматочками добре намазується на хліб, а ще має гарний вигляд. Можна вже готові шматки перебити ще раз блендером. Буде паштет який також легко намазувати на хліб.
Читайте також:

Джерело: tamaravatral
Зараз дивляться