23 жовтня в США відзначають Національний день бостонського кремового пирога – одного з найвідоміших американських десертів.
Це свято і присвячене класичному солодкому шедевру, який популярний не тільки на святкових заходах, але й у щоденних меню багатьох ресторанів і кафе.
Отже, усе про Національний день бостонського кремового пирога та рецепт бостонського кремового пирога – читайте в матеріалі.
Історія бостонського кремового пирога
Бостонський кремовий пиріг – складається з бісквітних коржів, прошарованих заварним кремом і вкритий шоколадною глазур’ю.
За легендою, десерт був вперше створений у 1881 році французьким шеф-кухарем Рейліном, який працював у готелі Parker House, одному з найстаріших готелів у США.
У 1996 році бостонський кремовий пиріг офіційно став десертом штату Массачусетс, і з того часу його значення тільки зростало.
Бостонський кремовий пиріг: рецепт
Для тих, хто хоче приготувати цей класичний десерт вдома, пропонуємо простий рецепт.
Інгредієнти:
Для тіста:
- яйця – 4 шт.
- борошно – 1 склянка
- цукор – 1 склянка
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – дрібка
Для крему:
- яйця – 2 шт.
- вершкове масло – 50 г
- цукор – 100 г
- ванілін – дрібка
- молоко – 500 мл
- крохмаль картопляний – 30 г
Для глазурі:
- шоколад (молочний або чорний) – 120 г
- вершки – 25 мл
Приготування:
- Для тіста змішайте борошно, половину цукру і розпушувач.
- Відокремте білки від жовтків. Збийте білки з дрібкою солі до стійкої піни, поступово додаючи цукор.
- Окремо збийте жовтки і акуратно змішайте їх із білковою масою.
- Тепер поетапно додавайте борошно, обережно перемішуючи зверху вниз.
- Випікайте пиріг в духовці при 180 градусів близько 40 хвилин.
- Потім пиріг охолодіть та розріжте бісквіт на 2-3 частини.
- Для крему у каструлі збийте яйця з цукром та крохмалем. Поступово введіть молоко, перемішуючи до однорідності.
- Помістіть каструлю на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Після закипання варіть ще кілька хвилин, потім зніміть з вогню.
- Додайте нарізане вершкове масло та ванілін. Гарно перемішайте та залиште крем охолонути.
- Для глазурі у каструлі підігрійте вершки, додайте шоколад шматочками і перемішайте до однорідної маси.
- Змастіть кожен корж заварним кремом.
- Полийте пиріг глазур’ю та помістіть у холодильник на 2-3 години.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.