Фото Їжа

Деруни з кабачків: ніжні всередині, хрусткі зовні

Деруни з кабачків
Джерело: Depositphotos

Деруни з кабачків – надзвичайно смачна літня страва, що стане в пригоді тоді, коли їх вродило багато.

Рецепт простий у приготуванні, а деруни виходять дуже ніжними всередині та хрусткими зовні.

Деруни з кабачків: рецепт

Це найкращий варіант як для сніданку, так і просто на закуску до обіду чи вечері, вважає шеф Євген Клопотенко.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • 2 кабачки
  • 4 ст. л. борошна
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. сушеного кропу
  • 4 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
  • сіль і перець до смаку

Як приготувати деруни з кабачків:

  1. Ретельно помийте кабачки. Якщо кабачки молоді, шкірку знімати не потрібно. Натріть на крупній тертці.
  2. Вбийте яйце і додайте сіль та перець до смаку. Перемішайте суміш. Всипте у миску до кабачків борошно та сушений кріп. Якщо у вас є свіжий кріп, можна використати і його, так деруни будуть ароматнішими.
  3. Ретельно перемішуйте суміш кілька хвилин ложкою, щоб кабачки виділили трохи соку.
  4. Розігрійте пательню із соняшниковою олією, викладайте по столовій ложці суміші та смажте з обох боків приблизно по дві хвилини.
  5. Готові деруни з кабачків подавайте зі сметаною чи натуральним йогуртом.

Деруни з кабачків можна зробити ще смачнішими, додавши до них інші продукти. Ось кілька варіантів:

  • Твердий сир (натерти на дрібній тертці).
  • М’який сир, зокрема фета або бринза (покришити).
  • Цибуля ріпчаста чи зелена (дрібно нарізати або натерти).
  • Болгарський перець (нарізати маленькими шматочками).
  • Зелень свіжа (кріп, петрушка, шпинат).
  • Часник (свіжий чи гранульований).
  • Сушені трави (орегано, базилік, чебрець, паприка, мускатний горіх).
  • М’ясний фарш (курячий чи асорті).
  • Ковбаса, сосиски чи шинка (нарізані маленькими кубиками).

Спробуйте експериментувати з цими додатками, щоб створити свій улюблений рецепт дерунів з кабачків. Смачного!

Джерело: Євген Клопотенко

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка