Деруни з кабачків – надзвичайно смачна літня страва, що стане в пригоді тоді, коли їх вродило багато.
Рецепт простий у приготуванні, а деруни виходять дуже ніжними всередині та хрусткими зовні.
Деруни з кабачків: рецепт
Це найкращий варіант як для сніданку, так і просто на закуску до обіду чи вечері, вважає шеф Євген Клопотенко.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- 2 кабачки
- 4 ст. л. борошна
- 1 яйце
- 1 ч. л. сушеного кропу
- 4 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
- сіль і перець до смаку
Як приготувати деруни з кабачків:
- Ретельно помийте кабачки. Якщо кабачки молоді, шкірку знімати не потрібно. Натріть на крупній тертці.
- Вбийте яйце і додайте сіль та перець до смаку. Перемішайте суміш. Всипте у миску до кабачків борошно та сушений кріп. Якщо у вас є свіжий кріп, можна використати і його, так деруни будуть ароматнішими.
- Ретельно перемішуйте суміш кілька хвилин ложкою, щоб кабачки виділили трохи соку.
- Розігрійте пательню із соняшниковою олією, викладайте по столовій ложці суміші та смажте з обох боків приблизно по дві хвилини.
- Готові деруни з кабачків подавайте зі сметаною чи натуральним йогуртом.
Деруни з кабачків можна зробити ще смачнішими, додавши до них інші продукти. Ось кілька варіантів:
- Твердий сир (натерти на дрібній тертці).
- М’який сир, зокрема фета або бринза (покришити).
- Цибуля ріпчаста чи зелена (дрібно нарізати або натерти).
- Болгарський перець (нарізати маленькими шматочками).
- Зелень свіжа (кріп, петрушка, шпинат).
- Часник (свіжий чи гранульований).
- Сушені трави (орегано, базилік, чебрець, паприка, мускатний горіх).
- М’ясний фарш (курячий чи асорті).
- Ковбаса, сосиски чи шинка (нарізані маленькими кубиками).
Спробуйте експериментувати з цими додатками, щоб створити свій улюблений рецепт дерунів з кабачків. Смачного!
Читайте також:

Джерело: Євген Клопотенко