Вишня – корисна та універсальна ягода. Її можна додавати у пироги, компоти, пиріжки, вареники, млинці чи домашній сир.
Щоб узимку ласувати смачною ягодою та додавати її в різноманітні страви, господині ще влітку консервують вишню у власному соку.
Факти ICTV підготували для вас рецепти вишні у власному соку на усі випадки життя.
Зараз дивляться
Вишня з цукром у власному соку
Інгредієнти:
- Вишня – 1 кг
- Цукор – 0,5 кг
Приготування:
- Спершу потрібно ретельно помити та перебрати вишню, видаливши листочки, плодоніжки та гнилі ягоди. Далі вишню промиваємо у холодній воді та залишаємо на 2-5 хвилин на друшляку, щоб стекла зайва вода.
- Тепер видаляємо усі кісточки. Сік, який будуть виділяти вишні, не виливаємо, а залишаємо в тарілці.
- Ягоди без кісточки перекладаємо в чисту посудину та засипаємо цукром. Залишаємо ягоди на 6-8 год, щоб вишні пустили сік.
- Через 8 годин стерилізуємо банки й кришки, а вишню з цукром та соком пересипаємо в каструлю та ставимо на вогонь (потрібно довести до кипіння, але не кипʼятити). Масу потрібно постійно помішувати та стежити, щоб увесь цукор розчинився.
- У простерилізовані банки викладаємо спочатку вишні, а потім заливаємо їх соком. Стерилізуємо банки з ягодами 10 хвилин, а потім закатуємо кришками.
Коли вишні у власному соку охолонуть, можна переносити банки на балкон чи в погріб.
Вишня з кісточками у власному соку
Що знадобиться:
- Вишня – 1 кг
- Цукор – 250 г
Приготування:
- Спершу вишню потрібно ретельно вимити та висушити на паперовому рушнику.
- Далі засипаємо ягоду цукром, перекладаємо в банки та залишаємо на 1 годину.
- Після закінчення часу простерилізуйте банки з ягодами близько 20 хвилин і закатайте кришками. І все, вишня з кісточками у власному соку готова!

Фото: Depositphotos
Вишня у власному соку без цукру
Для цього рецепту вам знадобиться лише 1 кг вишень
- Ягоди потрібно перебрати, помити й висушити. Кісточки можна видалити, але це на бажання.
- Перекладаємо чисті та сухі вишні в банки й залишаємо на кілька годин. Головне, щоб ягоди пустили сік.
- Коли це станеться, простерилізуйте банки з вишнями 20 хвилин та закатайте кришками. І готово!
Вишня з корицею у власному соку
Вишня у власному соку з корицею стане чудовою начинкою для випічки, млинців чи домашнього сиру!
Інгредієнти:
- Вишня – 1 кг
- Цукор – 250 г
- Мелена кориця – 1 ч. л.
Приготування:
- Ретельно помийте та переберіть вишню, видаливши плодоніжки та гнилі ягоди.
- Далі потрібно вимити ягоду в холодній воді та видалити усі кісточки. Сік, що виділиться, залишаємо в окремій тарілці.
- Тепер шарами викладіть в чисті банки вишню, цукор й корицю. Накрийте банки капроновими кришками та залиште на кілька годин у теплому місці.
- Коли вишня пустить багато соку, простерилізуйте банки з ягодами та закатайте кришками.
Вишня з апельсином у власному соку
Вам знадобиться:
- Вишні – 1 кг
- Цукор – 400 г
- Апельсинова цедра – 1 ст. л.
Приготування:
- Ягоди промиваємо та висушуємо на паперовому рушнику.
- Далі змішуємо з цукром та апельсиновою цедрою.
- Готову масу розкладаємо по банках і залишаємо на 2-3 годин.
- Після закінчення часу простерилізуйте банки 15 хвилин і закрийте кришками.
Читайте також:
