Густий, рубіновий, запашний джем із порічок – це спогади про тепле літо, які зігріють нас холодною зимою.
Багатий ягідний аромат і насичений смак роблять його відмінним додатком до різних страв і сніданків. Він прекрасно підходить для намащування на хліб, тости, булочки, круасани, а також може бути використаний як начинка для пирогів, пиріжків, рулетів, булочок, печива та інших кондитерських виробів.
Як приготувати джем з порічок на зиму швидко і просто, щоб насолоджуватись його смаком у будь-яку пору року – читайте в матеріалі.
Джем із порічок на зиму: рецепт
Цей десерт можна приготувати як зі свіжих, так і заморожених ягід.
Інгредієнти:
- порічки – 1 кг 500 г (приблизно)
- цукор – 3 склянки
Приготування:
- Спочатку перебиваємо ягоди порічок блендером, щоб отримати однорідну масу. Якщо у вас немає блендера, можна використати м’ясорубку.
- Отриману ягідну масу перетираємо через сито, щоби позбутися шкірки та насіння. Це надасть джему більш однорідної консистенції.
- Переливаємо сік у миску. У нас повинно вийти 3 склянки соку порічки. Всипаємо до соку цукор. Гарно перемішуємо.
- Миску поміщаємо на прилиту і варимо джем до загустіння. Під час варіння не забуваймо періодично помішувати дерев’яною ложкою чи лопаткою, щоби джем не пригорів. Під час варіння буде утворюватися пінка, її треба знімати ложкою.
- Щоб перевірити, чи готовий джем, викладаємо трішки на тарілку і чекаємо 5 хвилин. Якщо крапля тримає форму і не розтікається – джем готовий.
- Гарячий джем розливаємо у стерилізовані банки та закатуємо. Досвідчені господині рекомендують банки перевертати догори дном, укутувати чимось теплим (ковдрою, пледом чи великим рушником) і залишати до повного охолодження.
Готовий джем з порічок на зиму найкраще зберігати в прохолодному темному місці. Після відкриття баночки, зберігаємо джем у холодильнику та споживаємо протягом декількох тижнів.

Джерело: Смачно