Легкий, ефектний і неймовірно смачний бісквітний торт Фрезьє із полуницею поєднує ніжні коржі з вершковим кремом і свіжими ягодами.
Такий десерт справді може стати справжньою прикрасою святкового столу, а його приготування – чудовий спосіб потішити себе та гостей. Класичний рецепт торта Фрезьє з полуницею – в матеріалі Факти ICTV.
Торт Фрезьє: класичний рецепт
Фрезьє є класикою французької випічки, зазвичай, його готують на дні народження. Та чому б його не зробити просто так? І навіть якщо раніше ви ніколи нічого не пекли, не бійтеся – торт Фрезьє вдається навіть у новачків.
Зараз дивляться
Інгредієнти для тіста:
- 6 яєць
- 150 г цукру
- 150 г борошна
Для крему:
- 500 мл вершків (35% жирності)
- 50 г цукрової пудри
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Для сиропу:
- 150 мл води
- 150 г цукру
Для прикрашання:
- 500 г свіжої полуниці
- 30 г цукрової пудри
Приготування:
- Почніть з приготування тіста для бісквіту. Збийте міксером яйця з цукром протягом 5-7 хв до стійких щільних піків. Маса має бути густою і повітряною. Поступово додавайте просіяне борошно.
- Розподіліть тісто на пекарському папері. Поставте деко у попередньо розігріту духовку та випікайте 12-15 хв за 180°C.
- Після випікання витягніть коржі з духовки та дозвольте йому охолонути. Далі обріжте краї, щоб круги були однакового розміру.
- Приготуйте крем. У великій мисці збийте вершки разом із цукровою пудрою та ванільним екстрактом.
- Потім приготуйте сироп, додавши до гарячої води цукор. Доведіть суміш до кипіння та охолодіть.
- Просочіть коржі сиропом. Викладіть перший корж на тарілку. Рівномірно розподіліть половину крему, додайте ягоди, накрийте другим коржем і викладіть решту крему. Прикрасьте полуницею та цукровою пудрою.
- Поставте торт у холодильник на 1-2 години.
- Торт Фрезьє з полуницею готовий до подавання. Насолоджуйтеся!
Читайте також:
