Гороховий суп у мультиварці – це чудовий варіант для сімейного обіду. Його можна приготувати з мінімумом зусиль, але з максимальним смаком та користю для здоров’я.
Спробуйте цей рецепт сьогодні, бо це дуже смачна та поживна перша страва!
Як приготувати гороховий суп у мультиварці та які спеції додати, щоб було ще смачніше – читайте в матеріалі.

Гороховий суп у мультиварці: рецепт
Які ще приправи можна використовувати для приготування горохового супу? Окрім запропонованих у рецепті, існують інші ароматні та смачні варіанти, які можуть додати нового смаку та аромату. До переліку популярних і широко вживаних спецій, входять: чебрець, коріандр, гранульований часник, мускатний горіх та зіра.
Інгредієнти:
Для супу:
- сушений горох (жовтий) – 1-1,5 склянки
- курячі стегенця – 2 шт.
- картопля – 1-2 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- перець чилі (свіжий) – 1 шматочок
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- зелень кропу або петрушки – 3-5 гілочок
Для приготування сухариків:
- хліб білий нарізний – 8 шматків
- прованські трави – 1 ч. л.
- сіль – до смаку
- оливкова олія – 1 ст. л.
Приготування горохового супу в мультиварці:
- Овочі чистимо та миємо. Картоплю нарізаємо брусочками. Цибулю – маленькими кубиками. Моркву натерти на тертці або нарізати кубиками.
- Горох гарно промиваємо холодною водою.
- У чашу мультиварки викладаємо горох та промиті курячі стегенця. Вливаємо 2 л води. Готуємо у режимі “Суп” близько 45 хвилин. Знімаємо пінку. Солити горох рекомендується наприкінці приготування, коли він повністю розвариться. Це пов’язано з тим, що в солоній воді горох розварюється повільніше. Одночасне варіння гороху з нарізаною цибулею сприяє прискоренню процесу розм’якшення гороху.
- Варені стегенця виймаємо, видаляємо кісточку та шкірку. Філе нарізаємо кубиками і викладаємо у суп. Доливаємо воду (1-2 склянки), додаємо підготовлені овочі та готуємо це близько 40 хвилин.
- Страву солимо, перчимо, додаємо нарізану зелень та перець чилі. Гороховий суп залишаємо у мультиварці ще на 10 хвилин.
- Для приготування сухариків хліб нарізаємо кубиками й перекладаємо у миску. Додаємо трохи солі, італійські трави, поливаємо оливковою олією і перемішуємо. Підсушуємо сухарики у духовці за 160 °С до хрусткості та приємного золотавого кольору.
Подаємо гороховий суп за цим рецептом з сухариками та нарізаною зеленню.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.