Хрустка і соковита: як і коли заквасити капусту у жовтні

квашена капуста

Квашена капуста — одна з улюблених страв багатьох українців, особливо восени і взимку.

Але щоб продукт вийшов дійсно смачним і корисним, варто дотримуватися певних фаз Місяця, які впливають на процес ферментації.

Коли квасити капусту в жовтні 2024 року – на Фактах ICTV.

Зараз дивляться

Жовтень 2024: коли краще квасити капусту за місячним календарем

Місячний цикл триває 29-30 днів і ділиться на чотири фази: молодик, перша чверть (зростаючий Місяць), повня, і остання чверть (спадаючий Місяць).

Найкращі дні в жовтні 2024 року

  • Зростаючий місяць (1-8 жовтня). Це ідеальний час, щоб зробити улюблений продукт. У ці дні рослини активно накопичують соки та енергію, що позитивно вплине на процес бродіння.
  • Повний місяць (18 жовтня) – теж вдалий момент. Капуста буде особливо соковитою.
  • Спадний місяць. З 15 до 30 жовтня краще взагалі її не готувати, як до речі і будь-які овочі. Бо навряд чи їхня якість вас задовольнить.

Як правильно квасити капусту: поради

  1. Для заквашування найкраще підходять осінні сорти капусти, оскільки вони мають щільні головки, багаті на цукри, що сприяє активній ферментації. Така капуста добре зберігає свою текстуру та хрусткість протягом тривалого часу.
  2. Обирайте овоч із білими або світло-зеленими листками, адже вони ідеальні для заквашування.
  3. Оптимальне співвідношення солі — приблизно 20-25 г на 1 кг капусти.
  4. Після того як капусту нарізали і перетерли з сіллю, її слід покласти під прес на кілька днів.
  5. Готова квашена капуста має зберігатися в прохолодному місці, наприклад у льоху або холодильнику.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка