Хочеш вразити друзів і рідних на літніх посиденьках або просто побалувати себе чимось незвичним, смачним і малокалорійним?
Тоді ділимося рецептом битих огірків. Ця закуска смачна, хрустка та дуже проста у приготуванні. Справжній хіт літнього сезону!
Биті огірки: класичний рецепт
Зі спецій у закуску можна також додати трішки меленого імбиру та чорного перцю.
Інгредієнти:
- огірки – 1 кг
- кріп чи петрушка – до смаку
- перець чілі – 1 шт.
- часник – 3-4 зубки
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – 2 ч. л.
- оцет яблучний чи сік лимона – 2 ст. л.
- олія (запашна соняшникова, оливкова чи кунжутна) – 4 ст. л.
Рецепт приготування битих огірків покроково:
- Огірки миємо, злегка обсушуємо, відрізаємо хвостики та викладаємо у пакет.
- Відбиваємо їх з обох боків кулінарним молоточком чи ножем так, щоб вони злегка потріскалися. Але не перестарайтеся. У нас повинні вийти злегка биті огірки.
- Нарізаємо огірки довгастими брусочками та викладаємо у глибоку миску.
- Додаємо до них нарізану зелень, пропущений через прес часник, нарізаний тонкими кружальцями перець чилі та усі інші спеції.
- Закуску гарно перемішуємо і залишаємо спочатку за кімнатної температури на 15 хвилин, а потім поміщаємо у холодильник на 30 хвилин.
От і все! Наші биті огірки готові. Подаємо їх до столу охолодженими, можна посипати кунжутом для краси та смаку.
Закуску треба зберігати у скляній банці в холодильнику не більше 3 діб. Хоча навряд чи вона простоїть так довго – настільки смачною вона виходить
Рецепт битих огірків швидкий та простий у приготуванні. До речі, за цим рецептом також можна зробити кабачки чи цукіні. Буде смачно!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.