Фото Їжа

Хрусткі биті огірки: швидкий рецепт і секрети

Биті огірки

Хочеш вразити друзів і рідних на літніх посиденьках або просто побалувати себе чимось незвичним, смачним і малокалорійним?

Тоді ділимося рецептом битих огірків. Ця закуска смачна, хрустка та дуже проста у приготуванні. Справжній хіт літнього сезону!

Биті огірки: класичний рецепт

Зі спецій у закуску можна також додати трішки меленого імбиру та чорного перцю.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • огірки – 1 кг
  • кріп чи петрушка – до смаку
  • перець чілі – 1 шт.
  • часник – 3-4 зубки
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 2 ч. л.
  • оцет яблучний чи сік лимона – 2 ст. л.
  • олія (запашна соняшникова, оливкова чи кунжутна) – 4 ст. л.

Рецепт приготування битих огірків покроково:

  1. Огірки миємо, злегка обсушуємо, відрізаємо хвостики та викладаємо у пакет.
  2. Відбиваємо їх з обох боків кулінарним молоточком чи ножем так, щоб вони злегка потріскалися. Але не перестарайтеся. У нас повинні вийти злегка биті огірки.
  3. Нарізаємо огірки довгастими брусочками та викладаємо у глибоку миску.
  4. Додаємо до них нарізану зелень, пропущений через прес часник, нарізаний тонкими кружальцями перець чилі та усі інші спеції.
  5. Закуску гарно перемішуємо і залишаємо спочатку за кімнатної температури на 15 хвилин, а потім поміщаємо у холодильник на 30 хвилин.

От і все! Наші биті огірки готові. Подаємо їх до столу охолодженими, можна посипати кунжутом для краси та смаку.

Закуску треба зберігати у скляній банці в холодильнику не більше 3 діб. Хоча навряд чи вона простоїть так довго – настільки смачною вона виходить

Рецепт битих огірків швидкий та простий у приготуванні. До речі, за цим рецептом також можна зробити кабачки чи цукіні. Буде смачно!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка