Сьогодні у нас для вас рецепт огірків із часником і кропом на зиму. Тільки уявіть, як приємно взимку відкрити баночку з хрусткими огірочками та поласувати ними.
Це не лише смачна закуска, але й частинка української традиції. Варто приготувати!
Смачні огірки з часником і кропом на зиму: рецепт
Для маринування ідеально підійдуть огірки невеликого або середнього розміру, тому що їх легко щільно укласти в банки.
Зараз дивляться
Інгредієнти на банку об’ємом 3 літри:
- огірки – 1 кг 700 г (приблизно)
- кріп – 3-4 парасольки
- часник – 3-4 зубки
- корінь хріну почищений – 3-4 довгасті брусочки
- вода – 1,5 л (приблизно)
- сіль – 2 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- горошини духмяного перцю – 7-8 шт.
- оцет 9% – 3 ст. л.
Як зробити огірки з часником і кропом на зиму:
- Свіжі огірочки ретельно промийте та викладіть у холодну воду. Залиште їх у прохолодному місці на 1-2 години. Це допоможе наситити плоди вологою, щоби вони були пружними та хрусткими.
- Вимийте банку та простерилізуйте її. На дно банки покладіть кріп, горошини перцю, почищені зубки часнику та корінь хріну. За бажанням можна додати листочки вишні чи смородини. Це надасть огіркам унікальний смак.
- Щільно укладіть огірки в банку, намагаючись заповнити всі вільні простори.
- У каструлю влийте воду, всипте сіль та цукор. Перемішайте і поставте на вогонь. Після того, як вода закипить, зніміть каструлю з вогню.
- У банку з огірками влийте оцет. Потім акуратно влийте гарячий маринад.
Банку з огірками з часником і кропом на зиму відразу закатайте та залиште, перевернувши, до повного охолодження. Смачної зими!