Якщо любите консервацію з кабачків, ви просто зобов’язані це спробувати рецепт кабачків з приправою до шашлику. Це неймовірно смачно та апетитно!
Кабачки з приправою до шашлику спочатку треба буде обсмажити на олії. Так, це займає трохи часу, але який результат!
Приготуйте і гарантуємо – ви будете робити цю заготівлю щороку! Цей рецепт поєднує в собі простоту приготування, чудовий смак і можливість здивувати рідних і гостей оригінальною закускою.
Зараз дивляться
Як приготувати кабачки з приправою до шашлику на зиму
Кабачки з приправою до шашлику на зиму – це пікантна, пряна та ароматна закуска, яка чудово підійде до страв з м’яса та риби, гарнірів, або як самостійна страва, навіть на святковий стіл.
Інгредієнти на 4 банки об’ємом по 0,5 л:
- кабачки або цукіні (молоді) – 2 кг 200 г
- цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- часник – 1 головка (середнього розміру)
- олія соняшникова рафінована – 150 мл
- приправа до шашлику – 1 упаковка (30 г)
- перець чорний мелений – 1 ч. л.
- перець чилі мелений – дрібка (за бажанням, для гостроти закуски)
- сіль – 1 ст. л.
- цукор – 2-3 ст. л.
- оцет 9% – 50 мл
Кабачки з приправою до шашлику як готувати:
- Кабачки промити та нарізати кружальцями приблизно по 3 мм завтовшки.
- Викладаємо кабачки у миску, поливаємо олією та обсмажуємо на пательні з кожного боку по 1 хвилини та перекладаємо у глибоку миску.
- Поки смажаться кабачки, почищену цибулю нарізаємо півкільцями чи тонкими кільцями. Зубки часнику пропускаємо через прес.
- Посипаємо цибулю приправою до шашлику та злегка перетираємо.
- Додаємо часник та цибулю у миску з кабачками. Посипаємо сіллю та всіми іншими приправами, вливаємо оцет. Усе ретельно перемішуємо.
- Миску з заготовкою накриваємо кришкою і залишаємо за кімнатної температури на 1 годину. Потім поміщаємо у холодильник на 5-6 годин.
- Викладаємо кабачки з приправами та овочами у банки та вливаємо сік, що залишиться у мисці.
- Банки ставимо у каструлю попередньо застелену рушником. Вливаємо воду по вінця банок. Банки накриваємо кришками.
- Стерилізуємо закуску, після закипання води, на середньому вогні близько 17-20 хвилин.
- Потім банки закатуємо, перевертаємо і залишаємо до охолодження.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.