Фото Їжа

Кабачки з приправою до шашлику на зиму: як зробити смачну закуску

Кабачки з приправою до шашлику на зиму

Якщо любите консервацію з кабачків, ви просто зобов’язані це спробувати рецепт кабачків з приправою до шашлику. Це неймовірно смачно та апетитно!

Кабачки з приправою до шашлику спочатку треба буде обсмажити на олії. Так, це займає трохи часу, але який результат!

Приготуйте і гарантуємо – ви будете робити цю заготівлю щороку! Цей рецепт поєднує в собі простоту приготування, чудовий смак і можливість здивувати рідних і гостей оригінальною закускою.

Зараз дивляться

Як приготувати кабачки з приправою до шашлику на зиму

Кабачки з приправою до шашлику на зиму – це пікантна, пряна та ароматна закуска, яка чудово підійде до страв з м’яса та риби, гарнірів, або як самостійна страва, навіть на святковий стіл.

Інгредієнти на 4 банки об’ємом по 0,5 л:

  • кабачки або цукіні (молоді) – 2 кг 200 г
  • цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • часник – 1 головка (середнього розміру)
  • олія соняшникова рафінована – 150 мл
  • приправа до шашлику – 1 упаковка (30 г)
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • перець чилі мелений – дрібка (за бажанням, для гостроти закуски)
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 2-3 ст. л.
  • оцет 9% – 50 мл

Кабачки з приправою до шашлику як готувати:

  1. Кабачки промити та нарізати кружальцями приблизно по 3 мм завтовшки.
  2. Викладаємо кабачки у миску, поливаємо олією та обсмажуємо на пательні з кожного боку по 1 хвилини та перекладаємо у глибоку миску.
  3. Поки смажаться кабачки, почищену цибулю нарізаємо півкільцями чи тонкими кільцями. Зубки часнику пропускаємо через прес.
  4. Посипаємо цибулю приправою до шашлику та злегка перетираємо.
  5. Додаємо часник та цибулю у миску з кабачками. Посипаємо сіллю та всіми іншими приправами, вливаємо оцет. Усе ретельно перемішуємо.
  6. Миску з заготовкою накриваємо кришкою і залишаємо за кімнатної температури на 1 годину. Потім поміщаємо у холодильник на 5-6 годин.
  7. Викладаємо кабачки з приправами та овочами у банки та вливаємо сік, що залишиться у мисці.
  8. Банки ставимо у каструлю попередньо застелену рушником. Вливаємо воду по вінця банок. Банки накриваємо кришками.
  9. Стерилізуємо закуску, після закипання води, на середньому вогні близько 17-20 хвилин.
  10. Потім банки закатуємо, перевертаємо і залишаємо до охолодження.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка