Кабачки з сацебелі на зиму – це справжній хіт літнього сезону заготовок. Вони виходять соковиті, ароматні та надзвичайно смачні.
За запропонованим нами рецептом кабачки з сацебелі готуються легко і швидко. Тож спробуйте, ви точно не пошкодуєте! Вони стануть чудовим доповненням до будь-якої страви та прикрасять наш зимовий стіл.
Кабачки з сацебелі на зиму: рецепт
Для цієї заготовки купуйте якісний соус Сацебелі перевірених торговельних марок. Від обраного соусу дуже залежить смак цієї заготівлі.
Зараз дивляться
Інгредієнти на 6 півлітрових банок:
- кабачки (молоді) – 2 кг
- соус сацебелі – півлітрова баночка
- часник – 6 зубків (середнього розміру)
- сіль – 3 ст. л солі або до смаку
- цукор – 4 ст. л. цукру (з гіркою)
- мелений чорний перець – 1 ч. л.
- оцет 9% – 60 мл
- олія рафінована – 60 мл
- лавровий лист – 6 шт.
Як приготувати кабачки з сацебелі на зиму
- Кабачки миємо та нарізаємо кружальцями, півкружальцями чи кубиками середнього розміру та викладаємо у велику каструлю. Який би спосіб нарізання ви не обрали, бажано, щоб вони були одного розміру.
- Часник чистимо, пропускаємо через прес чи натираємо і додаємо до кабачків. Перемішуємо.
- Потім додаємо до кабачків сіль, цукор, перець і перемішуємо.
- Вливаємо олію та соус, ще раз перемішуємо і ставимо каструлю на вогонь.
- Кабачки з сацебелі доводимо до кипіння та додаємо лавровий лист. Важливо часто помішувати. Потім готуємо на середньому вогні близько 35 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності лавровий лист видаляємо. Вливаємо оцет і акуратно перемішуємо. Варимо ще 1 хвилину.
- Гарячу заготовку викладаємо у стерилізовані банки і закатуємо. Банки кладемо на стіл, трохи катаємо їх по столу, потім перевертаємо, укутуємо і залишаємо на 1-2 доби.
Важливо знати, що приміщення, обране для зберігання консервації, повинно бути достатньо прохолодне та темне. Смачної зими!