Канелоні – це італійські макаронні трубочки, які зазвичай фарширують різними начинками та запікають у духовці під соусом (білим або томатним).
Начинити канелоні можна м’ясним фаршем або грибним, шпинатом чи сиром.
Ця трубчаста паста, наповнена апетитною начинкою, неймовірно смачна та поживна.
Зараз дивляться
Пропонуємо зануритися в рецепт канелоні, щоб дізнатися, як приготувати цю чудову італійську страву в домашніх умовах.
Як приготувати канелоні з м’ясним фаршем: рецепт
Перед приготуванням канелоні не відварюємо.
- канелоні – 12 шт.
- м’ясний фарш (бажано асорті) – 500 г
- цибулина ріпчаста – 1 шт.
- цибуля зелена – 40 г
- морквина (невелика) – 1 шт.
- часник – 2 зубки
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- олія – для смаження
- сир (моцарела, сулугуні або пармезан) – 70 г
Для соусу бешамель:
- вершкове масло – 50 г
- молоко – 700 мл
- борошно – 3 ст. л.
- мускатний горіх мелений – 0,5 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
Канелоні з м’ясним фаршем під соусом бешамель:
- Для м’ясного фаршу чистимо часник, цибулину та моркву. Часник пропускаємо через прес. Цибулину нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на середній тертці.
- Смажимо овочі на олії до напівготовності. Перекладаємо їх у м’ясний фарш, додаємо нарізану зелену цибулю, часник, сіль та перець, вимішуємо. Щоб зробити фаршировані канелоні ще смачнішими, можна у начинку додати різні спеції. Наприклад, базилік, орегано, тим’ян.
- Отриманим фаршем начиняємо канелоні.
- Для соусу бешамель у глибокій сковороді розтоплюємо вершкове масло. Поступово, помішуючи, всипаємо борошно. Тепер тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб не було грудочок, вливаємо молоко. Коли суміш закипить, додаємо сіль та мускатний горіх. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
- Половину соусу викладаємо у форму для запікання.
- Викладаємо канелоні та поливаємо соусом, що залишився.
- Запікаємо у духовці за 180 °С приблизно 40 хвилин. За 15 хвилин до закінчення запікання страву посипаємо тертим сиром.
Канелоні з м’ясним фаршем готові. Подаємо гарячими з салатом зі свіжих овочів. Смачного!
Читайте також:
