Сендвічі роблять зазвичай тоді, коли потрібно швиденько перекусити, або пообідати на роботі чи в дорозі. Карівурст, німецький варіант сендвіча, настільки популярний та відомий у світі, що в Берліні, де його придумали, є навіть його музей, повідомив шеф Євген Клопотенко.
Вперше сосиску карівурст у 1949 році в Берліні зробила власниця однієї із закусочних. Вона до традиційних смажених в олії сосисок додала кетчуп, вустерський соус та порошок карі. Це поєднання настільки сподобалося відвідувачам, що з роками популярність страви тільки зростала.
Для сендвіча ідеально підходять тонкі сосиски з рубленого свинячого м’яса. Якщо не знайдете саме такі, то беріть з додаванням яловичини.
Зараз дивляться
Карівурст: рецепт приготування
Інгредієнти:
- 2 круглі булочки (або міні-багет)
- 400 г свинячих рубаних сосисок
- 60 мл кетчуп
- 1 ч. л. карі
- 1 ч. л. гірчиці
- 4 гілочки кінзи
- 4 гілочки тархуну
Приготування:
- Розріжте дві булочки чи міні-багет навпіл та кожен шматочок підсушіть на сухій пательні або ж у тостері.
- Підсмажте сосиски на електрогрилі чи на мангалі, виклавши на решітку. Потім наріжте на кружальця.
- Приготуйте соус. Змішайте кетчуп, карі та гірчицю. Намажте булочки соусом, викладіть шматочки сосисок та додайте зверху на них подрібнені гілочки кінзи та гілочки тархуну. Сендвічі подавайте гарячими.
Джерело: Євген Клопотенко