Вишня – ягода корисна, кисленька і неймовірно приваблива. То чому б не зробити компот із вишні на зиму?
Як зробити компот із вишні вдома за простим рецептом – читайте в матеріалі.
Компот із вишні на зиму: рецепт
Такий компот взимку стане чудовою альтернативою газованим напоям. А ще на основі вишневого компоту можна зварити смачний кисіль та желе.
Зараз дивляться
Інгредієнти на трилітрову банку:
- вода – 2 л 700 мл
- цукор – 1 склянка (повна)
- вишня – 350 г
- кружальця лимона – 3 шт.
- м’ята – 1 голочка
Використовуйте стиглі, але не перезрілі вишні. Вони повинні бути щільними та соковитими. Уникайте пошкоджених або гнилих ягід, адже вони можуть зіпсувати смак і якість компоту.
Компот із вишні: рецепт покроково
- Ягоди перебираємо, видаляємо гнилі, зіпсовані й, звісно, хвостики. Миємо їх та викладаємо на друшляк, щоб стекла вода.
- М’яту миємо та обсушуємо.
- Вишні викладаємо у стерилізовані банки та засипаємо цукор.
- Вливаємо окріп і залишаємо на 30 хвилин, накривши стерилізованими кришками.
- Потім сироп зливаємо у каструлю і доводимо до кипіння.
- Додаємо у банку з вишнями гілочку м’яти і вливаємо гарячий сироп.
- Банку з вишневим компотом закатуємо, перевертаємо і залишаємо охолонути. Потім перевіряємо банку перед зберіганням на наявність підтікання.
Компот із вишні на зиму готовий. Переносимо у льох чи комору. Смачного!
Читайте також:
