Ділимося простим рецептом смачного напою. Готувати будемо компот зі сливи на зиму.
Коли хочеться пригостити сім’ю чи гостей чимось смачним, просто відкрийте баночку цього ароматного напою. Впевнені, вони будуть у захваті!
Компот зі сливи на зиму: рецепт
Якщо хочете трішки урізноманітнити смак класичного напою, можна додати кілька цікавих інгредієнтів. Наприклад, 1-2 гілочки м’яти, декілька дрібок кориці чи скибочки імбиру.
Зараз дивляться
Інгредієнти на компот зі слив на зиму в 3-літрових банках:
- сливи (кисло-солодкі, не дуже м’які) – 500 г
- цукор – 250 г
- вода – 2 л 600 мл (приблизно)
Компот зі сливи рецепт на зиму покроково:
- Сливи промиваємо холодною водою та даємо їй повністю стекти. Досвідчені господині стверджують, що компот смачніший, якщо кожну сливу протерти від білого нальоту. Можна зробити компот з цілих слив чи розділити їх навпіл і вийняти кісточку.
- Воду вливаємо у каструлю і доводимо до кипіння.
- Викладаємо сливи у стерилізовану банку й вливаємо окріп. Накриваємо банку кришкою і залишаємо не більше ніж на 18-25 хвилин.
- Воду з банки зливаємо у каструлю. Всипаємо цукор, доводимо до кипіння і варимо сироп близько 2-3 хвилин. Не зменшуйте кількість цукру для цього виду компоту. Якщо беремо кислі сливи і кладемо мало цукру, банки можуть зірватися.
- Гарячий сироп вливаємо у банку зі сливами, накриваємо кришками й одразу закатуємо.
- Банки варто перевернути, укутати і дати їм охолонути. Це допоможе сливовому компоту краще зберігатися протягом року чи й більше.
Зберігати компот зі сливи в прохолодному темному місці, наприклад у льосі чи коморі.