Компот зі сливи на зиму: як приготувати та що додати

компот зі сливи на зиму
Джерело: Depositphotos

Ділимося простим рецептом смачного напою. Готувати будемо компот зі сливи на зиму.

Коли хочеться пригостити сім’ю чи гостей чимось смачним, просто відкрийте баночку цього ароматного напою. Впевнені, вони будуть у захваті!

Компот зі сливи на зиму: рецепт

Якщо хочете трішки урізноманітнити смак класичного напою, можна додати кілька цікавих інгредієнтів. Наприклад, 1-2 гілочки м’яти, декілька дрібок кориці чи скибочки імбиру.

Зараз дивляться

Інгредієнти на компот зі слив на зиму в 3-літрових банках:

  • сливи (кисло-солодкі, не дуже м’які) – 500 г
  • цукор – 250 г
  • вода – 2 л 600 мл (приблизно)

Компот зі сливи рецепт на зиму покроково:

  1. Сливи промиваємо холодною водою та даємо їй повністю стекти. Досвідчені господині стверджують, що компот смачніший, якщо кожну сливу протерти від білого нальоту. Можна зробити компот з цілих слив чи розділити їх навпіл і вийняти кісточку.
  2. Воду вливаємо у каструлю і доводимо до кипіння.
  3. Викладаємо сливи у стерилізовану банку й вливаємо окріп. Накриваємо банку кришкою і залишаємо не більше ніж на 18-25 хвилин.
  4. Воду з банки зливаємо у каструлю. Всипаємо цукор, доводимо до кипіння і варимо сироп близько 2-3 хвилин. Не зменшуйте кількість цукру для цього виду компоту. Якщо беремо кислі сливи і кладемо мало цукру, банки можуть зірватися.
  5. Гарячий сироп вливаємо у банку зі сливами, накриваємо кришками й одразу закатуємо.
  6. Банки варто перевернути, укутати і дати їм охолонути. Це допоможе сливовому компоту краще зберігатися протягом року чи й більше.

Зберігати компот зі сливи в прохолодному темному місці, наприклад у льосі чи коморі.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка