Фото Їжа

Консервована петрушка на зиму в банках: як заготовити

Петрушка на зиму в банках

Взимку частенько виникає ситуація, коли для приготування тієї чи іншої страви потрібна свіжа петрушка, а вона вже закінчилася чи її просто немає.

Щоб цього не трапилося, один з найкращих варіантів – витратити трохи часу заготовити петрушку на зиму в банках.

Заготовлена за цим рецептом петрушка не тільки залишиться, як свіжа, а й набуде ще більш насиченого аромату та смаку.

Зараз дивляться

Як заготовити петрушку на зиму в банках

У такий самий спосіб можна заготовити й кріп. Або закрити разом петрушку та кріп.

Інгредієнти:

  • петрушка свіжа насиченого зеленого кольору
  • вода
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Пучки петрушки промиваємо холодною водою та обсушуємо.
  2. Зелень нарізаємо й щільно викладаємо у стерилізовані банки.
  3. У каструлю вливаємо 0,5 л води і доводимо до кипіння. Додаємо 2 ст. л. великої солі та перемішуємо до повного розчинення. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.
  4. Вливаємо води у банки з петрушкою стільки, щоб вона була повністю залита розсолом.
  5. Закриваємо банки металевими або капроновими кришками. Зберігаємо у холодильнику.

Петрушка на зиму в банках: переваги

  • Запропонований спосіб заготівлі петрушки дозволяє зберегти свіжий смак і аромат.
  • Заготовлена в банках петрушка готова до вживання в будь-який момент.
  • Петрушка багата на вітаміни А, С і К та антиоксиданти. Також вона має сечогінні властивості, покращує травлення і сприяє зміцненню імунної системи.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка